Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De borgerlige bruker mer på valgkamp enn de rødgrønne

Landets sju største partier bruker til sammen 85 millioner kroner i årets valgkamp. De fire borgerlige partiene bruker mest.

BRUKER MILLIONER: Til sammen bruker de politiske partiene 85 millioner kroner på årets valgkamp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BRUKER MILLIONER: Til sammen bruker de politiske partiene 85 millioner kroner på årets valgkamp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre har brukt til sammen 49 millioner kroner denne valgkampen. De rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har til sammenligning brukt 33 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Tallene er innhentet fra partiene. Arbeiderpartiet er det partiet som bruker mest av alle her i landet - 25 millioner kroner i årets valgkamp. Det er 5 millioner kroner mer enn valgkampbudsjettet var i 2009. Høyre har til sammenligning gått motsatt vei. Høyre bruker i år 23 millioner kroner, en nedgang på 6 millioner kroner fra 2009-valgkampen.

Fremskrittspartiet ligger konstant på 18 millioner kroner. Deretter følger Venstre, som i år bruker 6,5 millioner kroner. Det er 200.000 kroner lavere enn i 2009. Sosialistisk Venstreparti følger like bak. SV bruker i år 5,9 millioner kroner på valgkampen, en oppgang fra 4,2 millioner kroner i 2009.

Miljøpartiet De Grønne inntar sjetteplassen på listen over hvem som bruker mest i årets valgkamp. MDG har i år 2,2 millioner kroner til rådighet. Det er 2,1 millioner kroner mer enn i 2009-valgkampen.

Bak MDG følger Senterpartiet, som bruker 2 millioner kroner i år. Det er 2 millioner kroner mindre enn Sps valgkampbudsjett var i 2009. Kristelig Folkeparti følger etter med et budsjett på 1,2 millioner kroner i år, ned 500.000 kroner fra 2009-valgkampen. Rødt har i samme periode økt sitt valgkampbudsjett fra 700.000 kroner til 1,1 million kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media