De bortførte jentene er funnet i Danmark

I god behold - sammen med foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to søstrene (5 og 11) som ble bortført fra Moss torsdag morgen er funnet i god behold i Danmark, melder Østfold politidistrikt.

Jentene ble tatt med av sine biologiske foreldrene da beredskapsforeldrene i Moss kjørte dem til skole og barnehage rett etter klokka 08.

Barnevernet overtok ansvaret for søstrene for et drøyt halvår siden, etter det Dagbladet erfarer.

De etterlyste foreldrene ble stoppet i sin egen bil med døtrene på den danske øya Fyn klokka 17.30, snaue to timer etter at bilen ble registrert på vei inn på Øresundbroen fra Sverige.

Dansk og norsk politi skal nå snakke sammen om utlevering av de bortføringsiktede foreldrene og hjemføring av barna.

De to ble bortført i åttetida i morges da de var på vei inn på henholdsvis Røysåsen barnehage og Verket skole i Moss.

Bakgrunn fra Øst-Europa
Far (54) er tysk statsborger med russisk bakgrunn. Mor (39) er ukrainsk statsborger.

Familien har i flere år bodd i Oslo, og flyttet til Bergen i februar i år. Der ransaket politiet parets leilighet tidligere i dag etter at det var klart at de var etterlyst for bortføring av døtrene på Østlandet.

Beredskapsforeldrene kjørte først den eldste jenta til skolen, der hun ble satt av om lag hundre meter fra skoleporten. Tidligere i ettermiddag hadde ikke politiet fått kontakt med vitner som har sett at 11-åringen ble plukket opp.

Men vitner har sett at jenta satt i foreldrene Ford Focus-leiebil noen minutter seinere utenfor barnehagen, der femåringen ble tatt fra mor i beredskapshjemmet.

Leiebilen ble forlatt Mache veikro i Rygge, der ferden sørover gjennom Sverige fortsatte i familiens egen Nissan.

Barnevernleder i bydel Vestre Aker i Oslo, Vibeke Bonne Øyri, bekrefter overfor NRK at de to barna har bodd i beredskapshjem en god stund, men vil ikke si noe mer om bakgrunnen for barnevernets engasjement.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram