<strong> SPORLØST BORTE:</strong>  Politiet har ikke fått noen avgjørende tips siden søstrene Rajana (til venstre) og Somaja ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger for en uke siden. Foto: Politiet.
SPORLØST BORTE: Politiet har ikke fått noen avgjørende tips siden søstrene Rajana (til venstre) og Somaja ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger for en uke siden. Foto: Politiet. Vis mer

De bortførte søstrene søkk borte en uke etter

Etterlyst 43-årings nye kone og barn forsvant før bortføringen ved Kongsvinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En uke etter at de to norsk-tsjetsjenske søstrene Rajana (6) og Somaja (8) ble kidnappet av sin biologiske far, har ikke politiet noen nye avgjørende tips om jentene og deres bortføringsettersøkte far Mansur Mahashev.

Det peker mot at 43-åringen og døtrene er i Russland, uten formelle muligheter for norske myndigheter til å kreve dem utlevert.

Den etterlyste og bortføringssiktede faren er russisk statsborger, mens døtrene har dobbelt norsk-russisk statsborgerskap.

Ingen russisk hjelp
- Vi har kontaktet russiske myndigheter om saken, men ikke fått noe svar som har brakt etterforskningen videre, sier politiadvokat Irene Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Det var sist tirsdag ved 14.30-tiden at Mahashev og antatte hjelpere dukket opp der jentene som vanlig ble satt av skolebussen fra Austmarka rett ved fosterforeldrenes hus om lag 15 kilometer utenfor Kongsvinger.

En arbeidskollega av 43-åringen er varetektsfengslet, siktet for medvirkning til bortføring. Også barnas biologiske mor er siktet for medvirkning til bortføring.

Ny kone og barn forsvunnet
- Vi har ikke fått kontakt med mannens nye kone. Hun har ikke vært på deres felles adresse i Oslo siden en tid før bortføringen for en uke siden, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Både jentenes biologiske mor og den nye kona i slutten av 20-årene er fra Tsjetsjenia.

Både Mahashev og den nye kona er russiske statsborgere. Paret har to barn på tre og fire år.

Politiet vet heller ikke hvor barna er .

Ingen tips om fluktbil
Toytaen som fortsatt er etterlyst i forbindelse med barnebortføringen - en Corolla Verso med kjennetegn KH 41262 - er registrert med entreprenørselskapet som eier.

- Vi har ingen sikre observasjoner på det vi antar er fluktbilen siden den ble sett ved åstedet sist tirsdag ettermiddag, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Før helgen etterlyste også politiet en blå Kia og en Volvo - uten resultat foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer