Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Wilma (17) forsvunnet

- De brøt fullstendig sammen

Familien fikk dødsbudskapet i dag.

FUNN: Politiet har funnet en kroppsdel som skal tilhøre savnede Wilma Andersson (17) er død. Video: Expressen Vis mer

- Det er jo den verste beskjeden man kan få, og de reagerte deretter. De brøt fullstendig sammen, sier Daniel Brodin til Aftonbladet.

Brodin er daglig leder i organisasjonen FIKK (Frivilliga innsatser vid krig och katastrof), hvis mannskaper deltar i letingen etter Wilma Andersson (17), som har vært savnet i Uddevalla-området i over to uker.

FIKK-lederen var sammen med Wilmas familie da de fikk beskjeden om at politiet nå antar at jenta er død, etter at politiet i går fant en kroppsdel.

- Vi beklager på det sterkeste at letingen etter Wilma endte på denne tragiske måten. Våre tanker går til jentas familie og venner, uttalte politiets operasjonsleder Lars Eckerdal tidligere i dag.

Kjæresten siktet

Familien har klamret seg til håpet om å finne Wilma i live, men etter gårsdagens funn er altså alt håp ute. Kjæresten i 20-åra er siktet i saken, men nekter straffskyld.

TENNER LYS: Mange tenner lys til minne om Wilma på Kungstorget i Uddevalla etter dødsbudskapet. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
TENNER LYS: Mange tenner lys til minne om Wilma på Kungstorget i Uddevalla etter dødsbudskapet. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Alt dette er veldig trist. Jeg kjenner meg helt tom. Men kanskje denne tragiske beskjeden kan hjelpe familien videre i sorgprosessen, sier Brodin.

Han forteller at han har møtt Wilmas pårørende hver dag siden søket ble innledet.

- Vi har fått nære bånd til hverandre. De er fantastiske mennesker, sier Brodin.

Han forteller at familien er svært takknemlige for støtten og oppmerksomheten rundt forsvinningen.

Minnemarkering

Etter politiets konklusjon om dødsfall avslutter både FIKK og Missing People sitt engasjement. Til sammen har rundt 5000 frivillige deltatt i letingen.

- Det føles så tungt at det endte slik, sier Brodin.

Lørdag formiddag holdes det en minnemarkering i Uddevalla sentrum, i regi av leteorganisasjonene.

Wilma ble sist sett torsdag 14. november. Familien meldte henne savnet søndag samme uke, og Missing People gikk dagen etter ut med en etterlysning, ifølge Göteborgs-Tidningen (GT).

Politiet fant etter kort tid et brent skopar. Seinere fant de blant annet briller og ei jakke som likner Wilmas.

- Sjalu

Kjæresten ble pågrepet tirsdag i forrige uke og siktet for drap. Han ble forrige fredag fengslet, og skal refengsles 6. desember.

Mannens far stiller seg vantro til anklagene mot sønnen.

Han sa: «Pappa, jeg lover at jeg ikke har gjort noe.» Han sa de hadde kranglet, sa faren til GT.

- Sønnen min ville aldri gjort noe sånt. Aldri. Jeg lover, sier han videre.

Politiet mener de har en sterk sak mot Wilmas kjæreste. Til GT sier så vel familien hennes som en venn av ham at han var tilbøyelig til å bli sjalu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media