- De bryr seg mer om økonomien enn dyras beste

Dyrevernere sier pelsdyrnæringa har fått nok sjanser til å rydde opp.

VIL BEHOLDE NÆRINGA:  Dyrevernorganisasjonene vil avvikle pelsdyrnæringa men får ikke støtte fra regjeringens Pelsdyrutvalg. De konkluderte i dag med at næringa bør beholdes og at utfordringene i den er overkommelige. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VIL BEHOLDE NÆRINGA: Dyrevernorganisasjonene vil avvikle pelsdyrnæringa men får ikke støtte fra regjeringens Pelsdyrutvalg. De konkluderte i dag med at næringa bør beholdes og at utfordringene i den er overkommelige. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et flertall av pelsdyrutvalget anbefalte i dag regjeringen å beholde pelsdyrnæringa.

Det høster sterk kritikk fra dyrevernsorganisasjoner, som mener utvalget har sett for lite på dyras beste.

- De bryr seg mer om økonomien enn dyras beste. Vår reaksjon fra pressekonferansen er at utvalget har fokusert på næringen og dens økonomi, og lagt mindre vekt på dyrenes naturlige behov, og den forskningsmengden som tilsier at dyrenes behov ikke kan tilfredsstilles i trange bur, sier Siri Martinsen i NOAH.

Pelsdyrutvalget sier det har vært en bedring av forholdene på norske pelsdyrfarmer de siste åra.

- Uansett hvor strengt regelverk en legger til grunn for dyrevelferd i pelsdyrhold, så vil aldri motstanden mot pelsdyrhold forsvinne, sa utvalgsleder Anne Karin Hamre på dagens pressekonferanse.

- Ikke gode nok regler De fem som har stemt for å beholde pelsdyrnæringa, sier det er mulig å drive godt med dagens regelverk. Selv om de ser på problemet med overvektige blårev og hold av minkvalper i større grupper «med bekymring», vil de beholde næringa. De mener at disse utfordringene er overkommelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer