Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De bryter partireglene

Carl I. Hagen vil ikke avbryte ferien for å roe ned bråket i partiet. Han koser seg på stranda i Syden og mener Øystein Hedstrøm kanskje burde gjøre det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg spør meg selv om det Øystein har stelt i stand, gagner partiet. Vidar Kleppe og de andre stortingsrepresentantene som støtter ham bryter regelen om ikke å blande seg inn i andre fylker.

Det er budskapet fra en sommerbrun Hagen som enda en gang opplever at Hedstrøm og Kleppe sliter fortøyningene til organisasjonen når partilederen koser seg på den spanske solkysten. I fjor var Hagen rasende da de to opprørerne ødela gode galluper foran kommunevalget med sine innvandringsshow. Nå er han mer forsiktig i ordbruken, men legger ikke skjul på at han liker det private gågatemøtet til Hedstrøm svært dårlig.

Overskrifter

- Jeg har ingenting imot at Øystein deler ut løpesedler for partiet, og kjemper for sitt kandidatur i nominasjonsprosessen i Østfold. Men han har åpenbart selv ønsket seg stort medieoppbud for sitt lille møte, og dermed åpnet for krigsoverskrifter og mat til kommentatorene. Beviset la han fram selv med sin eksklusive avtale med VG. Jeg setter spørsmålstegn ved om det gagner partiet, sier Hagen.

- Skader han eller skader han ikke partiet?

Hagen kniper munnen sammen.

- Du får ikke mer av meg. Det er viktig at interne forhold behandles med varsomhet.

Men han vil gjerne si noe om den fjerdedelen av stortingsgruppa som dro til Fredrikstad for å støtte Hedstrøm i sin krig for å bli gjenvalgt. Både Kleppe, Jan Simonsen og de mindre kjente representantene Dag Danielsen, Jørn Stang og Terje Knudsen sto ved siden av Hedstrøm.

- De har brutt regelen om ikke å blande seg inn i andre fylkers nominasjonsprosesser. Det er uheldig, for det åpner jo for at også andre kan dra rundt og støtte «sine» kandidater. Hedstrøm skrøt av at en fjerdedel av stortingsgruppa støttet ham ved å reise til Fredrikstad. Da ville jeg ha spurt hva de tre andre fjerdedelene mente, sier Hagen.

- Så du mener at nå kan også motstanderne av Hedstrøm i gruppa melde seg på i kampen i Østfold?

- Nei, jeg vil aldri oppfordre til det og vil overhodet ikke blande meg inn i den kampen.

Hagen avviser kontant at partiledelsen arbeider for å fjerne Hedstrøm og Kleppe. Men Hagen nekter samtidig å uttale seg om han har tillit til dem, slik Kleppe har bedt om.

- Merkverdig

- Jeg vil ikke beskrive noen kandidater. Det er rett og slett merkverdig at Kleppe krever noe slikt når Fremskrittspartiet nettopp har slitt med bildet av meg som partieier. Vi må være vare for å gi et inntrykk av at partiet styres ovenfra. Det er medlemmene og velgerne i hvert fylke som sier fra om de har tillit til sine representanter.

- Frykter du at Hedstrøm og Kleppe vil skape nye problemer for partiet hvis de blir gjenvalgt?

- Nei, de har selv framhevet sin lojalitet. Det som skjedde i fjor med innvandringsshowene vil ikke gjenta seg. Garantert.

- Men trenger du ikke de to for å hanke inn innvandringsfiendtlige stemmer?

- Det er ingen uenighet om innvandringspolitikken. Vi står på det samme programmet. Det er bare noen som skaper et inntrykk av at noen er mer fiendtlige enn andre. Kleppe og Hedstrøm har den ulempen at media følger med hvert ord de sier. Slik får de mange oppslag.

- Men klarer du noensinne å skape et seriøst parti?

- Ja, det regner jeg med. Til neste år skal vi ha en enhetlig valgkamp og framstå som ryddige, ansvarlige og seriøse. Det lover jeg.

UFORSTYRRET AV REGELBRUDD: Hagen leser aviser og følger med på ferie i Spania. Men han vil ikke la bråket med parti-verstingene Hedstrøm og Kleppe ødelegge ferien.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media