- De burde holdt seg unna

Al Jazeera-korrespondent mener TV 2 burde skygget banen.

 TUMULTER : Mullaen tente på alle pluggene da TV 2 spurte om en kommentar til dommen som ble avsagt i Oslo tingrett i dag. Faksimile: TV2
TUMULTER : Mullaen tente på alle pluggene da TV 2 spurte om en kommentar til dommen som ble avsagt i Oslo tingrett i dag. Faksimile: TV2Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Som journalist skjønner jeg at de kom dit. Men vi ba dem om å gå fordi Krekar ikke ville bli filmet. De burde respektert oss og gått, sier Al Jazeera-korrespondent Samir Shatara til Dagbladet.

Han var til stede i TV 2s lokaler i Karl Johans gate i dag da mulla Krekar klikka og gikk til angrep på TV 2s team.

- Ikke film meg Den internasjonale TV-stasjonen hadde leid studio av TV 2.

- Han ble litt sint og sa "Ikke film meg! Ikke film meg. Jeg kom ikke her på grunn av dere", sier Shatara.

Han presiserer at mullaen ikke gikk til angrep på journalistene, men på utstyret.

- Det har nok å gjøre med situasjonen Krekar er i. Og så var han nok litt sårbar fordi sønnen hans var der, og han ville ikke at han skulle bli filmet.

- Som forventet I forkant av den dramatiske episoden hadde mullaen vært i intervju med Al Jazeera om dommen han i dag mottok fra Oslo tingrett. Krekar ble dømt til fem års fengsel for terror- og drapstrusler.

I intervjuet med den eneste tv-kanalen han vil snakke med, var mulla Krekar langt mindre temperamentsfull enn da TV 2 forsøkte å få et intrervju etterpå.

- Dette var som forventet. Denne saken er en del av en serie som har gått de siste årene for å stanse mine aktiviteter, sa Krekar til Al Jazeera, ifølge TV 2-nyhetenes innslag mandag kveld.