- De burde skjønt mye tidligere at det var noe som ikke stemte

Flere mystiske omstendigheter i leiligheten hvor Monika (8) ble funnet død.

FLYTTET:  Kristina Sviglinskaja har i dag flyttet fra sokkelleiligheten i Sund hvor hennes datter Monika ble funnet død i 2011. I dag bor hun i Litauen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet.
FLYTTET: Kristina Sviglinskaja har i dag flyttet fra sokkelleiligheten i Sund hvor hennes datter Monika ble funnet død i 2011. I dag bor hun i Litauen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/BERGEN (Dagbladet): Den gjenopptatte etterforskningen av drapet på Monika Sviglinskaja (8), og siktelsen mot morens ekssamboer (32), har rystet politinorge.

Politimester i Hordaland politidistrikt, Geir Gudmundsen, møtte i dag to politijurister som har varslet om ukultur, politidirektør Odd Reidar Humlegård har sendt et eget team til Bergen for å granske saken og samtidig varslet en opprettelse av et eget organ for etterforskning og granskning av gamle kriminalsaker.

- Vi har i dag hatt individuelle samtaler og et oppstartsmøte med varslerne. Vi oppfatter dette som gode møter til nå, og vi har blitt enige om å starte en kartleggingsfase, sier Gudmundsen til Dagbladet.

Det var en politietterforsker i en annen sak i Hordaland som først varslet om at det var noe som ikke stemte i etterforskningen av «Monika-saken». Morens bistandsadvokat Stig Nilsen hadde da lenge kjempet for en ny etterforskning.

Mysteriet Den åtte år gamle jenta ble funnet død i en leilighet i Sund kommune i Hordaland i 2011.

Bistandsadvokaten mener det var flere omstendigheter knyttet til funnet av den lille jenta og tilstanden i sokkelleiligheten, som burde gjort at politiet ikke henla saken i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer