- De definerer avvik ved en besteborger med rekkehus og to bikkjer

Terrorekspert Lars Gule mener Torgeir Husby er arrogant og snever.

UENIG VITNE: Historiker Lars Gule snakker her med forsvarer Tord Jordet i forbindelse med sitt vitnemål tidligere i rettssaken. Gule er grunnleggende uenig med premissene Torgeir Husby og Synne Sørheim legger til grunn for konklusjonen om utilregnelighet.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UENIG VITNE: Historiker Lars Gule snakker her med forsvarer Tord Jordet i forbindelse med sitt vitnemål tidligere i rettssaken. Gule er grunnleggende uenig med premissene Torgeir Husby og Synne Sørheim legger til grunn for konklusjonen om utilregnelighet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Terrorekspert Lars Gule mener Torgeir Husby er arrogant og for snever i sin begrunnelse for å ha utelatt Breiviks ideologi. Han mener de burde definert normalen som om nettverket Knights Templar eksisterte.

- Elegant polemikk Husby forsvarte sin rapport torsdag med de heller ikke henter inn eksperter på religion eller historie når de observerer personer som tror de er Jesus eller Napoleon. Gule beskriver Husbys tordentale mot sine kritikere som «elegant polemikk,» men arrogant.

- Denne argumentasjonen blir for snever. Han har jo ikke hevdet han er noen historisk person, men at han er en del av et terrornettverk. Så er det et spørsmål om det eksisterer, men det burde de latt politiet og retten finne ut av, sier Gule til NTB.

Og legger til:

- Ved å bare avfeie at det er sant, har de satt normalen for definisjon av avvik ved en besteborger med rekkehus og to bikkjer, sier han til NTB.

- På feil premisser Han mener Husby og Synne Sørheim dermed har forutsatt at de har nok kunnskap til å kunne vurdere om Anders Behring Breiviks verdensbilde er normalt.

- De har rett i at de som sakkyndige ikke kan ta opp alle andre fagaspekter enn psykiatri. Men å ikke sette noe av det Breivik sa, inn i sammenheng med den subkulturen han sier han tilhører, gir helt feil premisser, sier Gule.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer