De desperate flyktningene brøyt seg inn i lastebilen. Der ventet isbjørnen «Nissan»

Begge parter kom uskadd fra møtet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forholdene i flyktningleiren i Calais i Frankrike blir stadig dårligere, og ønsket om å komme seg over kanalen til Storbritannia driver stadig flere til desperasjon.

Kanaltunnelen har tidvis blitt stengt da personer har blitt sett til fots på vei til den andre siden, mens andre forsøker å la seg smugle inn i landet ved hjelp av uvitende lastebilsjafører.

Det var en gruppe som havner i den siste kategorien som fikk seg et durabelig sjokk i natt da de brøyt seg inn i en lastebil på vei til deres drømmers destinasjon.

Snudde på hælen For bak i lastebilen satt nemlig den nesten to år gamle isbjørnen Nissan som var på vei fra dyrehagen i Moskva til sin nye bopel i Yorshire Wildlife Park i Yorkshire.

Ifølge ITV snudde en av flyktningene på hælen og løp sin vei, mens tre andre tok mot til seg og gjemte seg bak buret til den enorme bjørnen. Omlag ti minutter senere var myndighetene på pletten og fikk lirket dem ut.

Nissan selv virket ikke som om han hadde tatt seg nevneverdig nær av det uventede besøket. Det bekrefter Simon Marsh, som har hatt ansvaret for bjørnen etter at den ankom Doncaster.

- Han var i et bur, så det var aldri noen reell fare for liv, men jeg tipper de ble ganske overrasket da de oppdaget en isbjørn. Det var neppe det de hadde sett for seg da de åpnet bakdørene. Han er knapt to år gammel, men det er fortsatt et stort dyr og han kan være farlig, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

- Ikke ideelt Marsh fikk også spørsmål om hva som kunne hendt dersom Nissan ikke hadde vært innelåst i et bur. På det var svaret enkelt.

FIKK BESØK: Isbjørnen Nissan vel framme i reservatet i Doncaster, men underveis på reisen fikk den nesten to år gamle isbjørnen uventet besøk da flere flyktninger tok seg inn i lastebilen hans i Calais i Frankrike. Foto: NTB Scanpix
FIKK BESØK: Isbjørnen Nissan vel framme i reservatet i Doncaster, men underveis på reisen fikk den nesten to år gamle isbjørnen uventet besøk da flere flyktninger tok seg inn i lastebilen hans i Calais i Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da tror jeg det er mange i Calais som hadde vært i trøbbel. Det er klart det ikke akkurat er ideelt at folk tar seg inn i en lastebil med en isbjørn i.

I Doncaster vil Nissan flytte inn sammen med to andre isbjørner - to år gamle Pixel og 16 år gamle Victor. De tre har ennå ikke hatt anledning til å hilse skikkelig på hverandre, men det vil skje i løpet av de neste ukene.

- Nissan har allerede funnet seg godt til rette. Det er flott å ha ham her, sier Marsh.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer