Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De diskuterte hvilke drapsmetode som var best

May Lene Christiansen (22) og Aleksandra Østli Kjeve (23) nekter straffeskyld for drapet på Hans Rickard Strømner (23).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May Lene Christiansen (22) har i avhør tilstått at drapet på kjæresten Hans Rickard Strømner (23) 10. juli i år var overlagt, men påberoper seg såkalt preventiv nødverge - at hun drepte for å hindre framtidig vold fra 23-åringen. Da rettsaken startet mandag gråt hun og virket åpenlyst veldig preget av stundens alvor.

På spørsmål fra dommeren om hun erkjente straffeskyld, svarte May Lene Christiansen gråtkvalt:

- Nei.

Det samme gjorde medtiltalte Aleksandra Østli Kjeve (23).

Under sofa Strømner ble funnet død og innpakket i plast under en gammel sofa like ved en grusvei på Klemetsrud i Oslo 13. oktober, da en hund som ble luftet av Foreningen for omplassering av dyr reagerte på lukten. Da hadde han ligget der død og innpakket i en presenning etter å ha vært savnet i over tre måneder.

Hvis de to kvinnene på 22 og 23 år som er tiltalt for drapet på Hans Rickard Strømner (23) på Klemetsrud i Oslo i fjor sommer ikke blkir trodd risikerer de 21 års fengsel. Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot de to for overlagt drap.

DREPT: Den 22 år gamle ekskjæresten som er siktet for drapet på Hans Rickard Strømner, har tilstått i avhør. Nå har rettsaken mot de to kvinnene startet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DREPT: Den 22 år gamle ekskjæresten som er siktet for drapet på Hans Rickard Strømner, har tilstått i avhør. Nå har rettsaken mot de to kvinnene startet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Aktor Bjørn Kristensen fortalte at May Lene Christiansen hadde en til to uker før drapet sagt til sin venninne Aleksandra Østli Kjeve, at hun ikke orket å leve med Strømner lenger. De hadde flere samtaler, etterhvert modnet tanken om at drap var den eneste utvei.

- De diskuterte hvilke drapsmetode som var best. Aleksandra kjøpte rottegift, men da de fant blå partikler i rottegiften frarådet May Lene å bruke den. Rottegiften kunne bli oppdaget av Rickard og de ble enige om at kniv var den beste måten å drepe han på. Dette ble også forkastet. Kniven de hadde var for sløv.

- Deretter ble det valgt øks som våpen. Alexandra valgte den minste av to økser siden den var skarpest. Hun skulle utføre drapet med øks, mens May Lene var tilstede. Aleksandra gikk inn på soverommet der Rickard lå og sov, men klarte ikke å hogge han med denne. Da tok May Lene over øksa og hugg til med et dødelig hugg. Deretter løp de begge ut av huset, forklarte aktor Bjørn Kristensen.
Ryddet Etter drapet gikk de inn i huset. Begge var med på å rydde opp i huset. De vasket huset, slo i stykker sengen og kastet en hel del og transporterte han til funnstedet etter å ha pakket han inn i en presenning.

Den yngste av de to kvinnene var Strømners kjæreste. Hun jobbet som skogsarbeider i Oslo kommune og skal ifølge tiltalen ha hugget kjæresten i halsen med en øks mens han sov.

Den eldste av de to venninnene er tiltalt for medvirkning. Hun deltok i planleggingen av drapet og var til stede da drapet ble begått, ifølge påtalemyndigheten.

- Nødverge Advokat Ole Petter Drevland forsvarer den yngste kvinnen. Han sier til NTB at kvinnen var utsatt for vold og trusler over tid og mener hun måtte begå handlingen for å komme seg ut av forholdet.

- Vi mener det ble handlet i nødverge, sier Drevland. Han sier tiden etter pågripelsen har vært vanskelig for hans klient.

DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: Privat/Politiet
DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: Privat/Politiet Vis mer

- Hun gruer seg for rettssaken, men er også lettet over at den nå kommer i gang.

Advokat Benedict De Vibe, som forsvarer den eldste kvinnen, sier de to kvinnen har forklart seg likt om drapet, helt ned til minste detalj.

Han sier temaet for rettssaken derfor blir om grensene for nødverge er overskredet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media