- De døde er våre brødre og søstre

Ba for terrorofrene i oslomoské i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - De som har gjort dette er ikke muslimer, sa Abdul Qayum Raja til Dagbladet.no i forkant av kveldsbønnen i World Islamic Mission-moskéen i Åkerbergveien i kveld.

Selv om det ikke er mange norsk-pakistanere som kommer fra Islamabad, var terrorbombingen det store samtaleemnet før og etter bønnen.

- Alle her er berørt av det som har skjedd, de døde er våre uskyldige brødre og søstre. Vi fordømmer dette selvfølgelig på det sterkeste, sier Raja, som for øvrig er far til kjendisadvokat Abid Q. Raja, som skulle bodd på hotellet i dag.

Ba spesielt for de drepte

Gjennom hele den pågående muslimske fastemåneden Ramadan, bes det for fred i verden under bønnene.

I kveld ba de rundt hundre mennene i moskéen, hovedsakelig norsk-pakistanere, spesielt for de som mistet livet i bombeattentatet.

- Men hadde ikke den pakistanske regjeringen støttet USAs kamp mot terror, hadde ikke dette tragiske skjedd heller, sier Raja til Dagbladet.no.

Også resten av den norskpakistanske befolkningen er rystet over selvmordsangrepet mo Marriott Hotell.

TERRORANGREP: Hotel Marriott i Islamabad ble rammet av et terrorangrep i dag. Foto: Reuters
TERRORANGREP: Hotel Marriott i Islamabad ble rammet av et terrorangrep i dag. Foto: Reuters Vis mer

Det sier leder av 14. august-komiteen og Høyre-politiker Aamir Sheikh til NTB.

Ber Norge legge press

Sheikh mener myndighetene i Pakistan ikke har full kontroll over de ekstremistiske miljøene i landet og ber politikerne om å lytte til tidligere president Pervez Musharraf og hans rådgivere.

- Disse hadde bred kunnskap om ekstremistnettverkene i Pakistan, sier Sheikh.

Han mener det er på tide at de politiske partiene i landet samler seg i kampen mot terrorisme, i stedet for å bekjempe hverandre i interne konflikter.

- Jeg vil be den norske statsministeren og utenriksministeren om å legge press på myndighetene i Pakistan, slik at de kan rette all oppmerksomhet mot kampen mot terrorisme. Hvis nødvendig må FN gripe inn. Pakistan alene klarer ikke å ta knekken på dette, påpeker Sheikh.

BER FOR DE DØDE: Rundt hundre personer i World Islamic Mission-moskéen i Oslo ba for de døde i Islamabad under kveldsbønnen.
SINT: Abdul Qayum Raja sier at de som står bak terrorangrepet er ikke muslimer.