Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De døde i arresten

Det er farlig å bli kastet i arresten i Norge. Hvert år dør det fanger, i rus eller sykdom, som blir funnet av politi eller fengselspersonale etter at de er døde. SEFO behandler disse sakene som andre politisaker: Risikoen for påtalereaksjon er minimal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28. januar 2002: Jarle (37) dør etter å ha ligget sterkt nedkjølt i fyllearresten i Arendal i minst en time uten tilsyn.

11. februar 2001: En mann dør i arresten ved Stavanger politikammer. Politiet tar feil av mannen, og varsler feil familie om dødsfallet.

23. januar 2000: En mann dør i arresten ved Trondheim lufthavn, Værnes.

17. januar 1999: En 26-årig kvinne dør på cella i Bredtveit kvinnefengsel. Få timer tidligere fortalte hun legen at hun følte seg kald og syk. Legen greide ikke å måle temperaturen hennes på første forsøk, og ga deretter opp.

9. juli 1998: Folke Rønning (37) dør på cella i Ila landsfengsel, etter å ha ligget med hjerneblødning i to døgn uten legetilsyn.

20. juli 1997: En 70 år gammel mann dør av hjertesvikt i fyllearresten ved Stavanger politikammer. SEFO henlegger saken.

13. april 1997: En 28-årig mann dør i fyllearresten ved Hamar politikammer. Riksadvokat Tor-Aksel Busch henlegger saken etter bevisets stilling 14 måneder seinere, mot SEFO-leder Knut Sandviks ønske.

7. mars 1996: En mann dør i fyllearresten ved Hamar politikammer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!