Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De døde ligger i moskeen, jeg blir til Mubarek går av

Hassan er blitt sydd i hodet. - Brannbombene er det verste.

 TAHRIR SQUARE I FORMIDDAG:  Demonstranter har beleiret seg på fredsplassen i Kairo i formiddag. Utover dagen og ikke minst i forbindelse med fredagsbønnen i morgen er det ventet en kraftig opptrapping av konfrontrasjonene.FOTO: MIGUEL MEDINA, AFP/SCANPIX.
TAHRIR SQUARE I FORMIDDAG: Demonstranter har beleiret seg på fredsplassen i Kairo i formiddag. Utover dagen og ikke minst i forbindelse med fredagsbønnen i morgen er det ventet en kraftig opptrapping av konfrontrasjonene.FOTO: MIGUEL MEDINA, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Selv om Hassan blør fra hodet og har sydd tre sting, vil han bli på Frihetsplassen Tahrir til Mubarak går av, eller han selv dør.

Da Dagbladet møtte Hassan og søsteren Hind på Tahrir første gang på tirsdag, trodde de at Mubarak skulle trekke seg fredelig.

Nå står Hussein og vennene klare til å ta i mot Mubarak-tilhengere bevæpnet med bensinbomber, kniver og stein. 

- Skade uvesentlig - Jeg har akkurat sydd tre sting i hodet, men blør fremdeles. Jeg sto i forreste rekke og kastet stein. Det spiller ingen rolle at jeg ble skadd, jeg blir her til Mubarak går av som president, sier Hassan til Dagbladet på telefonen.

Han står inne på Tahrir. Rundt ham ligger døde og sårede, forteller han.

- De døde ligger i moskeen, andre opereres i feltsykehus både ute og innendørs.

 - BLIR TIL MUBARAK GÅR:   Dagbladet møtte Hassan første gang i en opposisjonell bokhandel ved Tahrirplassen i går. I bakgrunnen henger en plakat med Hamsuns Sult. Nå er Hassan på Tahrir Square med sting i hodet, men forberedt på å stå kampen ut. FOTO: EILIV FRICH FLYDAL/DAGBLADET.
- BLIR TIL MUBARAK GÅR: Dagbladet møtte Hassan første gang i en opposisjonell bokhandel ved Tahrirplassen i går. I bakgrunnen henger en plakat med Hamsuns Sult. Nå er Hassan på Tahrir Square med sting i hodet, men forberedt på å stå kampen ut. FOTO: EILIV FRICH FLYDAL/DAGBLADET. Vis mer

Mange trodde militæret ville få det avgjørende ordet i striden om Egypts framtid.

Stein og bensinbomber Men da tusener av Mubarak-tilhengere i går angrep Tahrir-plassen i bølger startet opptøyene som så langt har krevd fem menneskeliv, mens 836 har vært eller er til behandling på sykehus, ifølge de offisielle tallene i morges fra Egypts helseminister.

-  De fleste er truffet i hodet av stein. Flere sårede har også brannskader fra bensinbombene. Det var det verste.
Nå har vi skaffet våre egne bensinbomber, sier Hassan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling