De døde på Åsta

ELVERUM (Dagbladet): Alle de 19 omkomne etter togkatastrofen identifisert. Dette er de 19.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert mandag 10.januar kl. 13.17.

Ole Edvard Bjørnstad (30)

fra Tynset. Fylkespolitiker for Arbeiderpartiet i Hedmark. Han var på vei sørover til Oslo for å delta i søsterens bursdag ulykkesdagen. På Rena gjorde han et stopp for å sjekke eksamensresultater ved Høgskolen i Hedmark, hvor han studerte kommunal økonomi. {ndash}Ole Edvard ble bare 30 år, men har utrettet mer i løpet av sine leveår enn de fleste 70{ndash}80-åringer makter gjennom et langt liv, sa moren, Stella Bjørnstad, til avisa Østlendingen i forrige uke. Ole Edvard Bjørnstad beskrives som en aktiv mann. Han var ugift og hadde ingen barn.

Eva Torbjørnsen Gimse (48)

fra Brumunddal. Oppvokst på Fredvang i Lofoten, men levde sitt voksne liv i Hedmark. Hun jobbet som lærer ved Brumund skole i Ringsaker. Eva var på vei hjem etter å ha besøkt familie i Trøndelag. Hun etterlater seg mann og en 16 år gammel sønn.

Arne Monsen (23)

fra Gjerdrum. Sammen med foreldrene hadde Arne Monsen nylig flyttet til Ådalsbruk i Løten kommune. Han pendlet herfra til Høgskolen i Hedmark på Rena. Han var i lokaltoget på vei nordover til skolen, da ulykken inntraff. Arne Monsen var ugift og hadde ikke barn. Han hadde fire brødre.

Solfrid Jakobine Henriksen (66)
fra Svolvær. Hun skulle ifølge Lofotposten på en tre og en halv måneds ferietur til Mallorca, og var på vei til Gardermoen da ulykken inntraff. Sammen med henne var venninnen Kirsten Bergstedt (66), som overlevde ulykken. Hun kom seg ut av toget på egen hånd, og ropte om hjelp til å få ut venninnen som satt fastklemt. Solfrid Jakobine Henriksen etterlater seg to sønner.

Alle 19 identifisert
Alle 19 identifisert Vis mer

Karina Trøen (21)

fra Tynset. En av fire studenter ved Høgskolen i Hedmark som mistet livet i togulykken. De fire studerte økonomi, samfunnsfag og informatikk på Rena. 15 andre studenter ved skolen ble skadd.

Karina etterlater seg foreldre og en bror (17) og ei søster (11).

Birgith Alice Næsseth (53)

fra Åmot jobbet som sykepleier på Ryslingmoen sykehjem. Ulykkesdagen hadde hun fri, så hun dro til Hamar for å gjøre diverse ærend. Hun var på vei hjem da ulykken skjedde. 53-åringen etterlater seg mann og datter.

Erik Stårvik (31)

fra Hamar var konduktør på et av ulykkestogene. Han etterlater seg samboer og to små barn.

Egil Lodgaard (58)

fra Hamar var lokfører på lokaltoget på vei fra Hamar til Rena. Han var meget erfaren som ansatt i NSB siden høsten 1962. Etterlater seg kone, to barn og to barnebarn.

Stig Juliussen (41)

fra Ringsaker var lokfører på det sørgående persontoget fra Trondheim. Ble ansatt i NSB i 1981. Han etterlater seg kone og to barn på 14 og 9 år.

Toril Tronsmed (18)

fra Angeltrøa i Trondheim. Var på vei tilbake til Steinerskolen på Hurumlandet etter å ha feiret jul i Trondheim og nyttårsaften hos slektninger på Røros. Far og to eldre søsken.

Ragnhild Blom-Hagen (57)

fra Elverum var på vei hjem fra jobb i helsevesenet på Rena. Hun var gift med Tore Blom-Hagen som var direktør på Hedmark Sentralsykehus inntil Olav Metliaas tok over sommeren 99. Sammen hadde de tre voksne barn, to gutter og ei jente. Ragnhild Blom-Hagen har vært på landslaget i orientering.

Tonje Næss Amundsen (23)

fra Oslo. Studerte på Høgskolen i Hedmark på avdelingen for økonomi, samfunn og informatikk. Var på vei til skolen på Rena etter juleferien da ulykken skjedde.

Tordis Aurom (69)

fra Våler. Jobbet som lærer siden midten av 60-tallet, fram til hun gikk av med pensjon for noen år siden. Hun etterlater seg fire voksne barn.

Stine Elisabeth Helseth (13)
fra Brumunddal. 13-åringen gikk i 8. klasse på Brumunddal ungdomsskole. Inspektøren ved skolen omtaler henne som ei utrolig fin jente som skapte liv, røre, glede og samhold. Ulykkesdagen hadde hun vært på besøk hos faren sin på Koppang, men kom aldri fram til Elverum som planlagt. Hun hadde en bror på 17 år.

Lisa Maria Arvefors (24)
fra Sverige. Hun flyttet til Trondheim for tre år siden for å jobbe som heltidsansatt i Jehovas Vitner. Hun var på vei til et kristent oppdrag da ulykken inntraff. Sammen med en venninne bodde hun nå på et småbruk bare noen få kilometer fra ulykkesstedet. Hun satt i første vogn i lokaltoget. Hun etterlater seg mor, far, to søstre og en bror.

Ståle Krigsvoll (53)
fra Oslo

Reidun Konow (61)

fra København i Danmark.

Julia Sergeevna Tolotchko (23 år)

Fra Russland.

Anne Austad Nyland (12)

Fra Åmot.

OMKOM: Eva Torbjørnsen Gimse (48).
OMKOM: Stine Elisabeth Helseth (13).
OMKOM: Stig Juliussen (41).
OMKOM: Ragnhild Blom-Hagen (57).
OMKOM: Toril Tronsmed (18).