- De døde på jobb

En tidligere Nordsjødykker forteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den senere tid har man observert hvor engasjert regjering/storting, samlet pressekorps, forsvaret og den generelle mannen i gata kan være når det oppstår konflikter og stressede situasjoner med - som i dette tilfellet i Afghanistan - dødelig utfall, hvor altså nordmenn har vært involvert.

Undertegnede må/vil ikke misforståes: de fleste av oss oppegående med et snev av empati overfor pårørende, kolleger o.a. synes selvfølgelig at slike traumatiske hendelser med døde nordmenn - uansett yrke eller oppholdssted - er dypt tragisk og føler for å kondolere på et eller annet vis.

Men - for å skjære litt igjennom - hvor var empatien, medfølelsen, sorgen og engasjementet da h.h.v. Thor Eriksen, Rune Opsahl, de fem på ”Byford Dolphin” og alle de andre av totalt 86 Nordsjødykkere avgikk med døden i embeds medfør. Nevnes kan også Trond Karlsen som i dag sitter mer død enn levende i rullestol - med et dessverre svinnende håp om å ”våkne” igjen - oppe på Ringsvassøy i Troms!

Alle var de spesialister, unike på hvert sitt felt (kommer tilbake til dette) og NORSKE familiemenn som antagelig også ble dypt savnet av sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer