De døve hundene måtte flykte fra skogbrann. Da åpnet fengselet dørene

- Selv de litt vanskelige hundene stortrivdes.

 KOSTE SEG: Fengselet i Lancaster åpnet dørene da kennelen med de døve hundene måtte evakuere. Foto: California State Prison
 KOSTE SEG: Fengselet i Lancaster åpnet dørene da kennelen med de døve hundene måtte evakuere. Foto: California State Prison Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sørlige områder i California i USA har de siste dagene vært rammet av kraftige skogbranner.

CNN skriver at området opplever tørke på femte året på rad, og kraftig vind har gjort at brannen spredde seg raskt. Søndag førte det til at eierne av kennelen Deaf Dogs Rescue of America i byen Acton måtte evakuere. Men det er ikke bare bare å finne husly for 50 døve hunder.

Kenneleier Lisa Tipton sier til ABC News at de ringte rundt til en rekke kenneler og dyreorganisasjoner. Ingen hadde mulighet til å hjelpe. Men til slutt traff hun noen som tok dem i mot med åpne armer: Delstatsfengselet i Lancaster.

De har et program hvor de innsatte deltar i aktiviteter med hunder, kalt Paws 4 Life, hvor de blant annet tar inn omplasserte hunder.

- Jeg visste at hundene ville være i trygge hender. Da jeg kom dit dagen etter var det som om alle hundene smilte og koste seg, sier Tipton til ABC News.

- Selv de litt vanskelige hundene stortrivdes, sier hun.

De innsatte sier de gleder seg over muligheten til å omgås hunder.

- Det gjør at jeg føler meg som en person igjen, at jeg betyr noe. Det gir meg muligheten til å bry meg om noen, til å elske noen, sier den innsatte Jon Grobman til ABC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer