- FELLES LEILIGHET: I dette huset på Lund i Kristiansand skal drepte Levi Sørensen (20) og de to som nå er siktet for å ha drept ham, ha bodd sammen en kort periode tidligere i sommer. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
- FELLES LEILIGHET: I dette huset på Lund i Kristiansand skal drepte Levi Sørensen (20) og de to som nå er siktet for å ha drept ham, ha bodd sammen en kort periode tidligere i sommer. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

- De drapssiktede bodde hos drapsofferet

Forteller felles bekjent til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): De to mennene som er pågrepet og siktet for drapet på Levi Sørensen (20) i Kristiansand, bodde hos Sørensen en periode tidligere i sommer. Det forteller en felles bekjent av de mistenkte og drapsofferet til Dagbladet.

- De kom til Kristiansand for noen uker siden, og bodde hos Levi bare veldig kort tid. De bodde først i sentrum, men ble kastet ut. Det var flere tilfeldigheter som førte til at de endte opp med å bo hos Levi - enkle ting som å spleise på leia og liknende, sier den felles bekjente.

Meldte seg selv De to mennene i begynnelsen av 20-åra meldte i kveld seg selv til politiet i Oslo etter å ha vært internt etterlyst i politiet for drapet, og etter at en bil de skal ha stjålet, ble sett på Holmlia sør i hovedstaden.

Politiet mener drapet foregikk nettopp i huset der de siktede skal ha bodd med Sørensen, som i går ble funnet død i elva Otra bare et par steinkast fra leiligheten på Lund.

Avisa Aftenposten mener å vite at de to mennene troppet opp i leiligheten mens Sørensen og en jevnaldrende kamerat lå og sov, ute etter penger 20-åringen skal ha skyldt dem.

Ifølge avisas opplysninger skal Sørensen både ha blitt skutt i hodet og fått strupen skåret over, før han ble fraktet ned til elva og dumpet der.

LETER I ELVA: Politiets tekniske etterforskere har gransket funnstedet i elva Otra grundig, og har blant annet fisket opp en kniv som med stor sannsynlighet er drapsvåpen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
LETER I ELVA: Politiets tekniske etterforskere har gransket funnstedet i elva Otra grundig, og har blant annet fisket opp en kniv som med stor sannsynlighet er drapsvåpen. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

Kameraten skal ha blitt knivstukket, men klart å flykte, og dukket opp på Sørlandet sykehus ikke langt fra åstedet. Han er trolig politiets hovedvitne, men det er ukjent om det er hans opplysninger som førte til å sirkle inn de siktede.

Storstilt etterforskning Agder-politiet har en storstilt etterforskning på gang med mellom 20 og 30 personer i sving, inkludert ei teknisk gruppe fra Kripos. Siden drapet ble meldt i går rundt middagstider har de saumfart funnstedet og leiligheten, i tillegg til at et stort antall personer er blitt avhørt.

En kniv som trolig er drapsvåpenet, er funnet i elva, og en tilhenger politiet tror liket av Sørensen ble fraktet i, er beslaglagt. Et ordknapt politi vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte lekkasjene.

De siktede blir i løpet av helga fraktet til Kristiansand og blir trolig framstilt for fengsling i begynnelsen av neste uke.

FUNNET DØD: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT
FUNNET DØD: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT Vis mer