- De drapssiktede guttene er desperate

De drapssiktede tenåringene fra Børselv fortsetter sin flukt, med politi fra hele Norden i hælene. - Presset øker, og de to er nå i en desperat situasjon, sier rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er siktet for å ha skutt og drept en 52 år gammel mann fra Børselv. Politiet er sikre på at de befant seg på Reinøya sammen med avdøde sist torsdag, da politiet mener drapet ble begått.

Etterforskerne vet også at guttene tok ut penger i den finske byen Kemi sist lørdag. En rekke tips tyder på at de fortsatt befinner seg i Norden, kanskje til og med i Norge.

Og at de kjører fluktbilen uten gyldig førerkort.

Til stupet

Rettspsykiater Karl-Ewerth Horneman tror at politiet kan ha gjort funn som knytter en eller begge guttene til drapet.

- Politiet bør føle seg svært sikre når de nå går ut med navn og bilde, sier han.

Han mener ungguttene ville kommet frivillig til politiet, også uten etterlysning i media.

- Erfaring viser at de aller fleste ikke finner noen annen utvei. De kommer bokstavelig talt til veis ende, sier landets mest erfarne rettspsykiater.

- Den ene er etterlyst for drap på sin far, i seg selv er det en voldsom påkjenning. Dessuten er dette to umodne personer som ikke er tidligere straffedømt. Det er ikke hardbarkede kriminelle vi har med å gjøre, sier Hornemann.

De to tenåringene har neppe nok penger til å reise særlig langt. Politiet har heller ingen grunn til å tro de er bevæpnede eller farlige for andre.

Ny tragedie?

I Børselv er mange redd for hva som kan skje hvis guttene blir presset opp i et hjørne.

17-åringens forhold til faren skal ha vært meget problematisk i hele oppveksten.

Bygdefolket i Børselv frykter nå at en familietragedie har fått utvikle seg til å ende på den verst tenkelige måte.

- Drap på foreldre eller ektefeller kan være motivert av langvarige uoverensstemmelser, terror, provokasjoner, psykisk og fysisk mishandling. Slike personer er som oftest ikke farlige for andre, sier Karl-Ewerth Horneman.

FAR DØD, SØNN PÅ RØMMEN: I dette huset utenfor Børselv i Finnmark bodde avdøde sammen med sin sønn, som nå er siktet for forsettelig drap.