Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

De drapssiktede mennene snakket om å reise til Thailand eller USA etter at Paul Simmons døde

- Bare løs prat og fantasier, sier forsvarer.

BLE SPANET PÅ: Etter at Paul Simmons (25) døde i februar i fjor startet politiet en omfattende spaning av den draps - og drapsforsøksiktede 35-åringen (bildet), og hans 33 år gamle kamerat. Begge nekter straffskyld etter siktelsen.
BLE SPANET PÅ: Etter at Paul Simmons (25) døde i februar i fjor startet politiet en omfattende spaning av den draps - og drapsforsøksiktede 35-åringen (bildet), og hans 33 år gamle kamerat. Begge nekter straffskyld etter siktelsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 33-åringen og 35-åringen som er siktet for drap på musikeren Paul Simmons (25) på Comfort Hotel i Oslo i februar fjor, er også siktet for drapsforsøk på en 49 år gammel mann.

Dette drapsforsøket skal ha skjedd cirka én måned etter at Simmons døde.

Politiet hadde på dette tidspunktet fattet mistanke til de to mennene, og iverksatt omfattende spaning, som telefon- og romavlytting av dem.

Snakket om utlandet Politiet skal i denne perioden blant annet ha overhørt hvordan de siktede detaljert planla et ran hjemme hos 49-åringen, som nylig hadde innkassert et større pengebeløp på et leilighetssalg.

DREPT: Politiet mener musikeren Paul Simmons (25) ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo.
DREPT: Politiet mener musikeren Paul Simmons (25) ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Vis mer

I tillegg skal de to ha snakket om at de ønsket å forlate landet etter dette ranet. Etter det Dagbladet erfarer pratet de blant annet om å reise til USA eller Thailand.

Unndragelsesfare
har, i tillegg til bevisforspillelse og gjentakelsesfare, vært blant politiets argumenter for å fortsatt varetekstfengsle begge to.

- Unndragelsesfaren har vi vurdert som høy, blant annet på bakgrunn av informasjon fra romavlytting. Det er åpenbart at begge to er i en situasjon der de risikerer lange fengselsstraffer, noe som igjen styrker frykten for at de vil forlate landet, sier politiadvokat i saken Christian Hatlo til Dagbladet.

- Prat og fantasi De siktede ble i Oslo tingrett varetekstfengslet i fire nye uker på torsdag. Begge mennene tok betenkningstid.       

Da de snakket om Thailand og USA befant de seg i en leilighet i Oslo. Ifølge advokat Benedict de Vibe, som forsvarer 35-åringen, var begge mennene ruset under denne samtalen.

POLITIADVOKAT: Christian Hatlo.
Foto: Ilja Hendel / SCANPIX
POLITIADVOKAT: Christian Hatlo. Foto: Ilja Hendel / SCANPIX Vis mer

- Det var ikke snakk om fluktplaner, men en mer alminnelig prat om hva de ønsket å gjøre i framtida. Det var aldri en diskusjon om rømming, eller noen konkrete detaljer rundt dette, sier de Vibe og fortsetter:

- Flere av disse samtalene framstår mer som løs prat og fantasi enn realitet, og under flere av samtalene var de ruset begge to.

- Ikke konkret Den siktede 33-åringen har amerikansk statsborgerskap. Hans forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik ønsker ikke å kommentere detaljer rundt politiets spaning av klienten, men sier:

- Det var ikke snakk om noen fluktplaner, og aldri noe konkret.

Oslo tingrett tok torsdag ikke stilling til om vilkårene for unndragelsesfare var oppfylt for å varetektsfengsle de to mennene videre. Retten skriver i sin kjennelse at gjentakelsesfaren i seg selv er vurdert som så høy at den alene er nok til å varetektsfengsle begge to i fire nye uker.

Gunhild Lærum, som er bistandsandsadvokat i saken sier hun støtter politiadvokat Hatlo i at det generelt sett er en større risiko for at noen vil forlate landet om man vet at man risikerer en streng straff.

- Om politiet har noe konkret avlytting som de binder opp under dette, vil det styrke det virkåret, sier Lærum.

FORSVARER: Advokat Hans Olav Bytingsvik forsvarer 33-årringen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FORSVARER: Advokat Hans Olav Bytingsvik forsvarer 33-årringen. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Utover det finner jeg det som bistandsadvokat ikke riktig å kommentere ulike momenter i etterforskningen, sier hun.

Pågrepet hos 49-åringen Begge de siktede nekter straffskyld for drap på Simmons og drapsforsøk på 49-åringen. Forsvarer Bytningsvik fortalte imidlertid etetr fengslingsmøtett torsdag at klienten (33-åringen) innrømmer ransforsøk på mannen. Dagbladet vet at 33-åringen før jul forklarte politiet at han og 35-åringen forsøkte å skaffe penger fra 49-åringen.

De to siktede mennene ble pågrepet av politiet den 9. mars i fjor, i 49-åringens leilighet på Oslos vestkant. De tre var samlet der for å feire 49-åringens bursdag. Politiets spanere fulgte med, og aksjonerte etter det de oppfattet som mistenkelig adferd i leiligheten, og pågrep de to mennene.

Lav kroppstemperatur 49-åringen skal ha vært tydelig redusert og ruspåvirket. I tillegg hadde han en svært lav kroppstemperatur da han ble funnet. En av politiets teorier er at de siktede skal ha kjølt ham ned ved bruk av is og kaldt vann, får Dagbladet opplyst.

Også avdøde Paul Simmons hadde en svært lav kroppstemperatur da han ble funnet livløs på hotellrom 621 på Comfort Hotell Børsparken i Oslo den 7. februar i fjor, klokka 19.39.

SIKTET: 33-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld
SIKTET: 33-åringen er siktet for drap på Paul Simmons og drapsforsøk på en 49 år gammel mann. Han nekter straffskyld Vis mer

Da han ankom sykehuset ble kroppstemperaturen hans målt, og ifølge en rapport fra Folkehelseinstituttet som Dagbladet har fått referert opplysninger fra, lå den på rundt 30 grader.

Omfattende bedragerier Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet har tidligere kunnet fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons.

De to siktede mennene er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier. Politiet undersøker også om den siktede 35-åringen kan ha hatt befatning med et dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.

ROM 621: Det var på dette hotellrommet at musikeren Paul Siimmons ble funnet livløs, den 7. februar i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ROM 621: Det var på dette hotellrommet at musikeren Paul Siimmons ble funnet livløs, den 7. februar i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
ÅSTED Comfort Hotell Børsen i Oslo.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ÅSTED Comfort Hotell Børsen i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer