De drapssiktede mennene snakket om å reise til Thailand eller USA etter at Paul Simmons døde

- Bare løs prat og fantasier, sier forsvarer.

BLE SPANET PÅ: Etter at Paul Simmons (25) døde i februar i fjor startet politiet en omfattende spaning av den draps - og drapsforsøksiktede 35-åringen (bildet), og hans 33 år gamle kamerat. Begge nekter straffskyld etter siktelsen.
BLE SPANET PÅ: Etter at Paul Simmons (25) døde i februar i fjor startet politiet en omfattende spaning av den draps - og drapsforsøksiktede 35-åringen (bildet), og hans 33 år gamle kamerat. Begge nekter straffskyld etter siktelsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 33-åringen og 35-åringen som er siktet for drap på musikeren Paul Simmons (25) på Comfort Hotel i Oslo i februar fjor, er også siktet for drapsforsøk på en 49 år gammel mann.

Dette drapsforsøket skal ha skjedd cirka én måned etter at Simmons døde.

Politiet hadde på dette tidspunktet fattet mistanke til de to mennene, og iverksatt omfattende spaning, som telefon- og romavlytting av dem.

Snakket om utlandet Politiet skal i denne perioden blant annet ha overhørt hvordan de siktede detaljert planla et ran hjemme hos 49-åringen, som nylig hadde innkassert et større pengebeløp på et leilighetssalg.

I tillegg skal de to ha snakket om at de ønsket å forlate landet etter dette ranet. Etter det Dagbladet erfarer pratet de blant annet om å reise til USA eller Thailand.Unndragelsesfare har, i tillegg til bevisforspillelse og gjentakelsesfare, vært blant politiets argumenter for å fortsatt varetekstfengsle begge to.

- Unndragelsesfaren har vi vurdert som høy, blant annet på bakgrunn av informasjon fra romavlytting. Det er åpenbart at begge to er i en situasjon der de risikerer lange fengselsstraffer, noe som igjen styrker frykten for at de vil forlate landet, sier politiadvokat i saken Christian Hatlo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer