De drar til Gambia for å hjelpe ofrene

Ekteparet Steinar og Anna Taylor Moslet drar til Gambia over nyttår for å bistå barna den 45 år gamle nordmannen er mistenkt for å ha sexmisbrukt.

ILDSJELER: Anna Taylor Moslet (54) og Steinar Moslet (64) legger ned mye energi for å hjelpe ofre for pedofili og prostitusjon. Nå drar de til Gambia etter arrestasjonen av den 45-årige nordmannen søndag. Foto: PRIVAT
ILDSJELER: Anna Taylor Moslet (54) og Steinar Moslet (64) legger ned mye energi for å hjelpe ofre for pedofili og prostitusjon. Nå drar de til Gambia etter arrestasjonen av den 45-årige nordmannen søndag. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk-gambiske Anna Taylor Moslet (54) og ektemannen Steinar Moslet (64) fra Trondheim står bak organisasjonen APAP International, som arbeider for bistand og rehabilitering for ofre av pedofile og prostitusjon i Gambia.

- Vår hovedmål er å hjelpe ofrene i denne saken. Bistandssystemet i Gambia er ikke-eksisterende, sier Steinar Moslet til Dagbladet.

Etter å ha hørt om saken om den 45 år gamle nordmannen som søndag ble arrestert med seks smågutter på soverommet, har ekteparet bestemt seg for å framskynde en planlagt tur til landet.

- Vi planlegger å reise nedover rett over nyttår. Vi har allerede satt i sving kontaktpersoner som hjelper oss i Gambia, sier Moslet.

Individuelt opplegg Organisasjonen deres ble opprettet i juni i fjor og ble operativ rundt mars/april i år med et eget kontor i Gambia.

- Det vi vil forsøke, er å samarbeide med lokalt politi til det beste for barna. Her er det snakk om seks personer der den yngste bare er tre år gammel. Vi vil forsøke å finne et individuelt opplegg for dem alle, forsøke å få dem i et system der de blir ivaretatt, sier han.

Tabu og skam Anna Taylor Moslet er frustrert over at nordmannen kunne få dra til Gambia. Hun sier hun kjenner til 45-åringen fra hans engasjement i det gambiske miljøet i Norge.

- Han har tidligere blitt bedt om å ikke ta kontakt med miljøet. Jeg forstår ikke at slike personer kan slippe løs og få anledning til å reise rundt i verden, sier hun.

Hun forteller at Gambia er et yndet mål for pedofile.

- Problemet i landet er at problemet blir tiet i hjel på grunn av tabu og skam. Det er synd for disse barna trenger profesjonell hjelp, sier hun.

FENGSLET: Den 45-årige Grenlands-mannen ble pågrepet søndag. Da var han sammen med seks smågutter på soverommet sitt. Foto: PRIVAT
FENGSLET: Den 45-årige Grenlands-mannen ble pågrepet søndag. Da var han sammen med seks smågutter på soverommet sitt. Foto: PRIVAT Vis mer