- De drepte broren min med åtte skudd

Ahmed Hadrous ble mafiagjengenes sjette offer på to måneder. Her er oversikten over mafialederne som styrer Malmös underverden.

MISTET BROREN: Abdulla Hadeous bror til den sist drepte i Malmø avholder sørgestund i den Palestinske Forening i Malmø. Foto: Jacques Hvistendahl
MISTET BROREN: Abdulla Hadeous bror til den sist drepte i Malmø avholder sørgestund i den Palestinske Forening i Malmø. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALMÖ (Dagbladet): I lokalene til Palestinsk forening i Malmö, samlet et hundretall slektninger og venner av drepte Ahmed Hadrous seg for å sørge i går kveld.

Et kort stykke unna er åstedet der han ble skutt tirsdag kveld, av en ukjent gjerningsmann.

- De skjøt min bror åtte ganger. Legen sa det til meg på sykehuset: Vi prøvde å redde ham, men han ble truffet av åtte skudd, sier Abdulla Hadrous, drapsofferets bror, til Dagbladet.

Den palestinske foreningen sørger over den 48 år gamle firebarnsfaren i tre dager.

- Vi finner ingen forklaring på hvorfor han er skutt. Jeg har vært sammen med min bror i Sverige i 28 år. Han hadde ingen hemmeligheter for meg. Han var absolutt ikke i konflikt med noen, han var en fredelig og seriøs mann, sier Abdulla Hadrous.

- Tidligere- på 80- og 90- tallet var ikke Sverige som dette. Nå er Sverige som et åpent telt. Alle kan komme inn. I Malmö i dag våger man ikke vitne, våger ikke å si noe, sier Hadrous.

Vanskelig Ahmed Hadrous ble det sjette dødsofferet i Malmö på 69 dager. Drapene har det til felles at de synes som målrettede likvideringer, men både politi og andre eksperter som kjenner Malmös underverden godt er varsomme med å knytte drapene til noe bestemt miljø eller noen bestemt konflikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.