- De drepte dem uten følelser

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Aktor fant få formildende omstendigheter for Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen da han i dag la ned påstand om 21 års fengsel for begge. Aktor beskrev Kristiansen som «en tikkende bombe», og Andersen som «en drivende mine», og ba om ti års sikring for begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har knyttet seg spenning til om påtalemyndigheten ville legge ned påstand om mildere straff for Jan Helge Andersen. Andersen har tilstått barnedrapene, og påtalemyndighetene mener det er Viggo Kristiansen som har vært hovedmannen bak handlingene.

- Man kan godt mene at Viggo Kristiansen fortjener en strengere straff enn Jan Helge Andersen, sa statsadvokat Edward Dahl.

Han fant allikevel ikke rom for dette. Det forelå så mange momenter i straffeskjerpende retning, og så få i formildende retning at Dahl mente at også Jan Helge Andersen måtte idømmes lovens strengeste straff.

- Drapene ble begått uten følelser, sa Dahl, som mente drapene ble begått med overlegg og under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ti års sikring

Dahl ba også om ti års sikring for begge.

- Viggo Kristiansen er og blir er tikkende bombe, sa Dahl.

- Samfunnet må ta kontroll på en slik person etter at straffen er fullbyrdet.

Dahl beskrev så Jan Helge Andersen som 'en drivende mine'.

- Hvem vet hvor, eller med hvem, han vil drive etter endt soning. Han er en risiko, spørsmålet er om samfunnet tør ta sjansen på å la han gå sin egen vei den dagen soningen er ferdig,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer