- De drepte feil mann

Hung Nguyen (23) ble henrettet på åpen gate da han var på vei til jobb. Hungs familie tror det var kameraten som skulle drepes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Reddet av bilist
  - Hung var en snill og omsorgsfull gutt. Til sommeren skulle han reise til Vietnam, han hadde planer om å gifte seg. Vi tror ikke helt at han er borte. Vi føler at han fortsatt er i huset, her hos oss, sier den nærmeste familien til Dagbladet.
  I går kveld var Hung Nguyens familie samlet for å sørge over tapet av sønnen og broren.

  To skuddsalver
  Hung Nguyen (23) og hans ett år yngre kamerat var på vei til jobb ved en industribedrift på Økern i Oslo like før klokka 06.30 i går morges. Begge bodde på Sandaker hybelhus.

  De to kameratene hadde gått vel 200 meter da de ble overrumplet av to bevæpnede menn ved Sandaker kjøpesenter. Gjerningsmennene hadde på seg finlandshetter. De hadde begge håndvåpen. Vitner forteller til Dagbladet at det ble avfyrt to skuddsalver.

  - Først hørte jeg fem-seks skudd. Deretter tre til, forteller et vitne. Politiet fikk melding om skytingen klokka 06.31.

  Et annet vitne sier det hele var som tatt ut av en Hollywood-film: Ifølge vitnet ble Hung Nguyen liggende igjen på stedet, mens kameraten fortsatte noen meter. Det ble skutt flere ganger mot den 23 år gamle kameraten. Vitnene sier det «ble skutt helt vilt».

  Ifølge vitner skjøt gjerningsmennene mot 23-åringen gjennom vinduet av bilen. Hung Nguyen døde i ambulansen på vei til sykehuset. Kameraten ble truffet av to skudd, et i lysken og et i lungen.

  Godt planlagt
  Hung Nguyen, med kallenavnet «Cuti», kom til Norge fra Vietnam i 1987. Nå skulle han starte et nytt liv i april. Hung bodde på Sandaker Hybelhus, som er et frigangshjem for innsatte som snart er ferdig med soningen.

  - Gjerningsmennene ventet på dem da de kom ut av leilighetene sine, og det virket som det hele var godt planlagt. Vi tror det var et oppgjør mellom pakistanere, og at det var kameraten de var ute etter. Hung ble et tilfeldig offer, mener familien.

  De måtte i går ettermiddag ved 16-tiden ta den tunge veien ned på Rikshospitalet for å identifisere ham. I går kveld var de samlet i sorgen i familiens hus.

  - Han hadde allerede fått seg en ny jobb som han skulle starte i når han hadde sonet ferdig dommen, sier de.

  Ville kjøpe bil
  Hung ble kjent med den 22 år gamle kameraten, som i går kveld lå skadd på Ullevål universitetssykehus, gjennom sin bror. De to utviklet et enda nærmere vennskap mens de sonet sammen, og bodde begge i hybelhuset på Sandaker. Sammen dro de hver morgen til jobben på Økern.

  - Vi snakket med ham mandag kveld ved ti-tiden. Han virket ikke som om han fryktet noe eller noen, vi diskuterte å hjelpe ham med å kjøpe en bil. Han ville ha hjelp til et lån. De siste to årene har han ikke gjort noe galt. Han skulle jo bare på jobb da dette tragiske skjedde, sier et familiemedlem gråtende.

  Arbeidskolleger forteller til Dagbladet at begge var på jobb mandag.

  - Det virket ikke som om noen av de fryktet noe. Begge var i vanlig, godt humør da de forlot arbeidet, sier arbeidskolleger.

  - Gud kan dømme
  I går fikk familien til Hung en rekke støttende telefoner fra familie og venner, som ville gi uttrykk for sin sympati.
  - Vi har mye familie her i Oslo. Sammen skal vi holde en messe for Hung, sier familien.
  - Hva vil dere si til gjerningsmennene?
  - Vi tror på Gud, og kan ikke dømme en person. Men det kan Gud.
  Familien reagerer på det de mener er manglende informasjon fra politiet etter drapet. Hungs mor ble varslet om den tragiske hendelsen på telefon av datteren.
  - Dere journalister får vite mer enn oss. Det er respektløst av politiet å ikke fortelle oss mer om hva som hendte, sier de.
  Den nærmeste familie informerte i går resten av familien, både i USA og Vietnam.

  Ingen mistenkt
  I natt var ingen mistenkt eller siktet for drapet og drapsforsøket. Gjerningsmennene etterlot seg få tekniske spor på åstedet.
  Drapsmennene kjørte fra stedet i en burgunder Chevrolet firehjulstrekker. Bilen ble ifølge eieren stjålet fra St.Hanshaugen i Oslo i går morges - trolig bare noen minutter før henrettelsen på Sandaker. Bilen ble funnet utbrent på Grorud - innerst i Bergensveien ved et pukkverk.
  Etterforskerne er interessert å komme i kontakt med vitner som kan ha sett bilene før og etter skuddene falt.

DREPT: Hung Nguyen (23) ble drept på åpen gate i Oslo i går morges. Familien tror gjerningsmennene var ute etter hans 22 år gamle kamerat. Bildet er tatt i Vietnam, og er brukt med godkjennelse av familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer