«De drepte sønnen min. Nå dreper de ettermælet hans»

Trayvon Martins fortvilte foreldre til angrep på rykteflommen etter drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drapet på 17 år gamle Trayvon Martin i Florida i februar sendte sjokkbølger gjennom den amerikanske offentliggheten. Den svarte tenåringen ble skutt og drept av en frivillig i nabolagsvakta, som forsvarer seg med retten til å skyte først og spørre seinere.

Martin hadde på seg ei hettegenser da han ble drept, og nettopp klesplagget trekkes av flere fram som en av grunnene til at han ble skutt ned. 17-åringen var ubevæpnet da han ble skutt. Drapet har ført til massive krav om at lovverket i Florida må endres, og til og med president Barack Obama har uttalt seg om drapssaken.

De siste dagene har det også kommet en rekke lekkasjer fra politiet. Blant annet viser en politirapport at Martin ble utvist fra skolen sin ti dager før drapet. Det ble da funnet rester av marihuana i skapet hans.

- En skam - Uansett hva Trayvon Martin ble utvist for, hadde ikke det noe å gjøre med det som skjedde kvelden 26. februar. Vi har tidligere sagt at han aldri ble utvist for noe voldelig eller kriminelt. Hvis han og vennene eksperimenterte med marihuana, er det irrelevant i forbindelse med drapssaken, sier Benjamin Crump, advokat for Martin-familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer