De drikker kobrablod og deltar i sylskarpe oppdrag. Men nå har to kvinnelige soldater mestret det ingen kvinne tidligere har klart

Har gjennomført verdens tøffeste militærtrening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Reuters har satt sammen en bildeserie som viser kvinnelige amerikanske soldater i ulike situasjoner i tidsrommet 2010 -2013.

I februar 2013 drakk en kvinnelig amerikansk marinesoldat kobrablod under en overlevelsesøvelse med den thailandske marinen. I august 2010 prøvde en kvinnelig sanitetssoldat febrilsk å redde livet til en marinesoldat som var blitt dødelig såret i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Det hersker ingen tvil om at kvinnene har fått stadig større plass i det amerikanske militæret. Og de deltar i tøffe oppdrag.

Historisk bragd Likevel er det to kvinnelige soldater som nå har skapt amerikansk militærhistorie med sin fandenivoldske innstilling og ståpåvilje.

De er de første kvinnene som noen gang har gjennomført verdens tøffeste militærtrening. To måneder med kamptrening, fallskjermhopping og vanvittige fysiske utfordringer, skriver britiske The Guardian.

De to kvinnene er nå kvalifiserte US army rangers. Sammen med 94 mannlige medsoldater, har de to kvinnelige soldatene bestått den 62 dager lange ledertreninga, hvor soldatene lærer å mestre «utslitthet, sult og stress mens de leder små enheter av soldater under kampoperasjoner», slik det heter i en uttalelse fra det amerikanske militæret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.