- De dro opp kjolen og tok meg i skrittet

Lørdag kveld ble Mariann (24) og åtte andre kvinner antastet av somalisk guttegjeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lørdag kveld ble en somalisk guttegjeng pågrepet i Sofienbergparken i Oslo.

Det var etter at Mariann Steiro (24) hadde ringt politiet og varslet dem om at en guttegjeng på rundt ti stykker hadde antastet henne.

- Da de ble pågrepet og satt i politibilen kom åtte andre kvinner som hadde opplevd det samme som jeg hadde, sier Mariann til Dagbladet.no.

Spurte hvor mye klokka var

Hun var på vei fra Jens Bjelkes gate til Grünerløkka da guttegjengen i alderen 11-13 år spurte om hun visste hvor mye klokka var.

- Jeg sa: «Beklager, jeg har ikke klokke». Plutselig kom de bakfra, dro opp kjolen og tok hånda i skrittet. De dro også til side overdelen på kjolen min og tok meg på brystet. Jeg ble helt lamslått og sjokkert, sier Mariann om den ubehagelige episoden.

- Jeg ropte: «Hva faen er det dere gjør?»

Hun forteller at guttene bare lo og så ut til å ha det morsomt før de stakk fra avgårde.

VIL SI IFRA: Mariann Steiro (24) var en av ni som ble antastet av en guttegjeng lørdag kveld. Foto: Sun Heidi Sæbø
VIL SI IFRA: Mariann Steiro (24) var en av ni som ble antastet av en guttegjeng lørdag kveld. Foto: Sun Heidi Sæbø Vis mer

La på sprang da politiet kom

Sammen med politiet kjørte hun rundt i gatene på Grünerløkka i en times tid etter episoden. Da de kom til Sofienbergparken fikk de øye på guttegjengen.

- De begynte å løpe. Noen kom seg unna i første omgang. Da fire av dem ble satt i politibil kom de andre kvinnene til for å fortelle hva de hadde opplevd, sier Mariann.

Operasjonsleder Bjørn Ølstad ved Oslo politidistrikt bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.no.

- Det var noen guttunger som var oppi der, og noen som har følt seg forulempet. Det dreide seg om en 10-12 gutter, alle under 14 år, sier Ølstad.

Han sier politiet vil vurdere om de skal ta kontakt med barnevernsinstitusjoner, avhengig av hvor alvorlig de mener episoden er.

Hva gjør de om noen år? 

Mariann Steiro (24) velger å fortelle om det hun opplevde fordi hun mener det er noe som fortjener oppmerksomhet.

- De dro opp kjolen og tok meg i skrittet

- Det kan virke uskyldig nå, men hva gjør disse guttene når de blir eldre? De har allerede  en skremmende gruppementalitet, sier Mariann, som frykter for at mer alvorlige overgrep kunne skjedd hvis det ikke hadde vært for at hun møtte guttegjengen på åpen gate.

Debatten stengt etter gjentatte rasistiske ytringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer