- De egyptiske kvinnene har selv skyld i voldtektene

Politikere i det egyptiske parlamentet mener kvinner burde beskytte seg selv før de ber dem om hjelp.

DEBATT. I overhuset i det egyptiske parlamentet var det enighet om at kvinner selv har skyld i voldtektene under demonstrasjonene. Foto: AP Photo/Amr Nabil, File/NTBScanpix
DEBATT. I overhuset i det egyptiske parlamentet var det enighet om at kvinner selv har skyld i voldtektene under demonstrasjonene. Foto: AP Photo/Amr Nabil, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meldingene om seksuell vold under demonstrasjonene i Egypt har kommet på rekke og rad siden demonstrasjonene begynte.

Human Rights Watch sier at det foregår en epidemi av seksuell vold mot kvinner i egypt.

Parlamentet I februar i år ble temaet tatt opp i overhuset i det egyptiske parlamentet, der var det stor enighet om at kvinner selv har skyld i overgrepene, ifølge Daily News Egypt.

- Kvinner burde ikke menge seg med menn under demonstrasjoner, sa Reda Al-Hefnawy, ved Freedom Justice Party (FJP).

- Hvordan kan innenriksdepartementet beskytte kvinnene som står med en gruppe menn? fortsatte Al-Hefnawy.

- «Barn» gjør slikt Adel Afifi ved Al-Asala-partiet sier at kvinner selv har skyld i den seksuelle trakasseringen.

- En kvinne som blir med på en demonstrasjon med hjemløse og kriminelle burde beskytte seg selv før hun ber politikere om hjelp, sa Afifi.

Salah Abdel Salam ved Al-Nour-paritet mener også at kvinner selv har skyld for hendelsene, men mener at det er riktig å ta opp problemet.

- Kvinner har noen ganger selv skyld i voldtekt på grunn av at de setter seg selv i en situasjon der de kan bli utsatt for det, sa Afifi, og sa at man burde straffe «barna» som gjør slikt.

- De voldtok meg En egyptisk organisasjon for kvinner som har blitt utsatt for voldtekt og overgrep har i løpet av fire dager telt minst 91 kvinner som har blitt utsatt for seksualisert vold på eller rundt Tahrir-plassen i Kairo.

En av kvinnene som organisasjonen snakket med forklarer i en video at en bil rygget på håret hennes, slik at hun satt fast.

- Jeg var fanget, og det utnyddet de. De tok tak i beina mine, snudde meg rundt. De holdt beina mine og voldtok meg, forteller hun.

Kvinnen med blå BH Human Rights Watch legger skylda for overgrepene på egyptiske politikere.

- De seksuelle angrepene under demonstrasjonene på Tharir-plassen viser hvordan myndighetene og de politiske partiene i Egypt ikke har tatt den volden kvinner i landet opplever daglig på alvor, sier Joe Stork ved Human Rights Watch.

Dette er ikke første gang internasjonale medier har tatt opp vold mot kvinner i Egypt, i 2011 gikk bildene av en kvinne som ble banket opp av opprørspolitiet verden rundt. De rev av henne klærne, slik at hennes blå BH ble synlig.

Hendelsen ble fotografert og filmet, og førte til demonstrasjoner i Egypt.

BANKET: En egyptisk kvinne holder opp et avisutklipp av kvinnen som ble avkledd og banket av opprørspolitiet i Kairo. Bildet er fra en demonstrasjon i desember 2011. Foto: AP Photo/Amr Nabil/NTBScanpix
BANKET: En egyptisk kvinne holder opp et avisutklipp av kvinnen som ble avkledd og banket av opprørspolitiet i Kairo. Bildet er fra en demonstrasjon i desember 2011. Foto: AP Photo/Amr Nabil/NTBScanpix Vis mer