Høyreekstrem gruppe hang opp plakater i Sarpsborg:

- De eier ikke skam

I kjølvannet av knivdrapet tirsdag kveld, har nynazistene i Nordfront hengt opp «White Lives Matter»-plakater i Sarpsborg.

PLAKATER: Plakater og klistremerker i A4-format, med påskriften «White Lives Matter» har dukket opp flere steder i Sarpsborg etter drapet tirsdag kveld. Foto: Privat
PLAKATER: Plakater og klistremerker i A4-format, med påskriften «White Lives Matter» har dukket opp flere steder i Sarpsborg etter drapet tirsdag kveld. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det at nynazister henger opp sitt ekstreme budskap og bruker denne tragedien på en slik måte, viser at de ikke eier skam. Det har kommet mange reaksjoner lokalt. Når en slik hendelse brukes til ekstrem agenda, så skaper det sterke reaksjoner.

Det sier SV-politiker Freddy Øvstegård til Dagbladet. Han er en av dem som har reagert kraftig på plakatene som dukket opp i Sarpsborg i etterkant av drapet og knivstikkingene denne uka, hvor en norsk statsborger av somalisk bakgrunn er siktet.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken, ble plakatene hengt opp onsdag kveld - under 24 timer etter drapet. Den 31 år gamle mannen ble natt til onsdag pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk etter å ha knivstukket tre kvinner på tre forskjellige steder i sentrum kvelden før.

- Eier ikke skam

Mannen gikk først til angrep mot, Marianne Haugen (54), som ble knivstukket da hun satt i en bil og ventet på en slektning overfor busstasjonen. Hun ble erklært død kort tid senere.

De to andre kvinnene, som ble henholdsvis alvorlig og lettere skadd, ble knivstukket i sine egne hjem, i nærheten av der gjerningsmannen selv har adresse. Det er i dette området nynazistene onsdag hang opp plakatene, skriver SA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer