- De elsket hverandre

Østerriksk og tysk presse antyder sterkt at Jörg Haider hadde et kjærlighetsforhold til sin politiske høyrehånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): -Stefan og Jörg var så nære venner som noen kan forestille seg. De elsket hverandre - på sin måte, sier Christiane Petzner i et intervju med ukemagasinet Madonna. Lillebroren hennes er identisk med Stefan Petzner (27) - Haiders pressetalsmann.

-Sola i livet mitt

Stefan Petzner ble for alvor kjent da han sto fram dagen etter at Haider hadde kjørt seg i hjel med promille på 1,8 og 170 kilometer i timen. I de første TV-intervjuene lot han tårene trille fritt.

-Jörg var sola i livet mitt. Jeg kretset i bane rundt ham, sa Petzner. Som alle tidligere Haider-medarbeidere er han fast gjest på helsestudio og solarium.

Etter dødsfallet, sa ikke Petzner at Haider hadde vært på bar og drukket ei flaske vodka i timene før han satte seg bak rattet. Flere vitner overvar en scene der Haider og han hadde et voldsomt oppgjør.

Dro til sentrum

Umiddelbart etterpå forlot Haider festen de deltok på, og dro inn til Klagenfurt sentrum. Nå spekuleres det direkte i om Haider og Petzner faktisk var kjærester - og at Haider faktisk hadde slått opp med ham denne kvelden. Petzner var også den siste som snakket med ham på telefonen, og som han utvekslet sms med, bare sekunder før han kjørte seg i hjel.

Petzner var den sterkeste kandidaten til å overta som formann i det høyrepopulistiske Haider-partiet Alliansen for Østerrikes Framtid (BZÖ). Men alle tårene hans på TV og de nye spekulasjonene omkring hans seksuelle preferanser, truer nå med å velte denne planen.

GOD TONE:  Jörg Haider (t.h.) og Stefan Petzer var usedvanlig gode venner. Her utbringer de en skål etter en pressekonferanse i Wien 8. september. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader
GOD TONE: Jörg Haider (t.h.) og Stefan Petzer var usedvanlig gode venner. Her utbringer de en skål etter en pressekonferanse i Wien 8. september. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer

I det nasjonalistiske og dobbeltmoralske Østerrike, er det få som tror at en åpen homofil vil ha store muligheter i politikken.

KNUST: Stefan Petzner