GATEKAMPER: Såkalte casuals barket sammen i det politiet tror var en planlagt gatekamp. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
GATEKAMPER: Såkalte casuals barket sammen i det politiet tror var en planlagt gatekamp. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

De eneste som har lagd kvalm i natt er fotballsupportere

Ingen meldinger om overfallsvoldtekter eller annen vold i Oslo, men likevel hektisk natt for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet melder om en travel natt med hele 15 utrykninger knyttet til bråk blant fotballsupportere, såkalte casuals.

I et regelrett gateslagsmål i Oslo sentrum ladet fotballsupporterne opp til dagens cupfinale med å slåss.

- Det har vært en hektisk natt med 15 utrykninger relatert til casuals, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge politiet virket slåsskampen planlagt.

- Det har vært to gjenger som har barket sammen på noe som kan virke som en planlagt slåsskamp. Det er grunn til å tro at dette er fotballrelatert, sier seksjonssjef Marius Gunnerud ved sentrum politistasjon til Dagbladet.

Dagbladet vet at flere sivile spanere fra både Oslo og Hordaland politidistrikt har fulgt nøye med på de politiet betegner som risikosupportere. Flere av dem var sammen med store politistyrker på stedet kort tid etter slåsskampen.

- Vi har holdt spesielt utkikk etter risikosupporterne, men dette har kommet under vår radar, sier Gunnerud.

Bortsett fra de tilreisende fotballsupporterne fra Vestlandet, har Oslo-natta vært rolig. Den siste tiden har det vært stor oppmerksomhet rundt overfallsvoldtekter og politi, natteravnere, vektere og frivillige har vært ute gjennom hele helga for å sørge for at kvinner kommer seg trygt hjem.

I går ble det ikke meldt om noen overfallsvoldtekter i Oslo, det samme gjelder i natt.

- Det er ingen meldinger om voldtekter i natt, sier operasjonsleder.