Nedstengingen i USA er over

- De eneste som kunne tjene på dette, var «2020-demokratene»

USA-kjenner sier mange oppfatter Demokratene som urimelige etter nedstengingen.

«2020-DEMOKRATENE»: Demokratene som tjener på kveldens forlik, er senatorene som sannsynligvis stiller som presidentkandidater i 2020, ifølge USA-kjenner Hilmar L. Mjelde. F.v. Cory Booker (New Jersey), Kirsten Gillibrand (New York), Elizabeth Warren (Massachusetts) og Kamala Harris (California). Foto: NTB Scanpix
«2020-DEMOKRATENE»: Demokratene som tjener på kveldens forlik, er senatorene som sannsynligvis stiller som presidentkandidater i 2020, ifølge USA-kjenner Hilmar L. Mjelde. F.v. Cory Booker (New Jersey), Kirsten Gillibrand (New York), Elizabeth Warren (Massachusetts) og Kamala Harris (California). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NATT: USAs president Donald Trump har signert et budsjettkompromiss. Avtalen ble vedtatt med 81 mot 18 stemmer i Senatet.

(Dagbladet): Krisen i Senatet som satte offentlige tjenester ut av spill, ble løst på overtid i kveld. Etter harde forhandlinger gikk Demokratene med på stille seg bak et forslag som sikrer tre ukers fortsatt drift, slik at en mer varig løsning kan komme på plass.

- Etter flere diskusjoner, tilbud og mottilbud har Republikanernes leder og jeg kommet fram til en enighet. Vi vil i dag stemme for å gjenåpne offentlige tjenester, sa Demokratenes mindretallsleder Chuck Schumer ifølge NBC i forkant av avstemningen.

700 000 hjemme

Anslagsvis 700 000 offentlig ansatte må holde seg hjemme i dag uten lønn. Nedstengingen av tjenestene omfatter sektorer som boliger, miljø, utdanning og handel, i tillegg til at finans, forsvar og samferdsel delvis er rammet.

60 av de 100 senatorene måtte stemme ja for at forslaget til en løsning skulle gå igjennom; da de stemte natt til lørdag norsk tid, klarte bare Republikanerne å mobilisere 51 stemmer. Med kveldens avtale mellom de to partiene er det kvalifiserte flertallet sikret, og de offentlig ansatte kan gå tilbake på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer