Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De er dypt uenige med oss

Stoltenberg på toppmøte i Russland.

Foto: Reuters / NTB Scanpix
Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt et hav mellom NATOs og Russlands oppfattelse av virkeligheten, er konklusjonen etter Jens Stoltenbergs møte med Sergej Lavrov.

- Vi har svært ulik vurdering av situasjonen, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg til NTB.

NATOs nye sikkerhetstiltak i øst ble et tema da han møtte Russlands utenriksminister i 40 minutter på sidelinjen av den internasjonale sikkerhetskonferansen i München lørdag.

- De mener at det vi gjør, ikke er berettiget, og jeg mener det er helt feil. Det vi gjør er, er defensivt, det er rimelig og innenfor alle våre forpliktelser, sier Stoltenberg.

Alliansen skal for første gang sette et varig fotavtrykk i øst med å opprette nye kontrollsentre i seks land i øst, et nærvær Russland ikke vil ha noe av.

Uansett uenighet mener Stoltenberg møtet var viktig.

- De er dypt uenige med oss. Han gjentok sine vurderinger, jeg gjentok våre standpunkter. Men det er et poeng å ta det ansikt til ansikt, sier han og vil fortsatt holde den politiske kanalen åpen mot Moskva.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media