- De er fortsatt mine venner

Pater Hubbard støtter fortsatt Madeleines foreldre. Fullsatt kirke i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LUZ, Portugal (Dagbladet.no): I kveld samlet lokalsamfunnet i Luz seg i kirken i sentrum av landsbyen  for å feire byens helgen.

Ekteparet McCann hadde planlagt å delta i feiringen, men endret planene etter at de begge fikk status som mistenkte i saken.

- Pray for me

På døra i kirka hang det en hjemmelaget plakat, med bilder av Madeleine McCann og teksten «Pray for me» (be for meg).

- Gerry og Kate føler seg på en måte som en del av samfunnet i Luz og Ville Delta. Men de har valgt å bli hjemme, fordi de skjønner at det vil skape oppstyr hvis de møter opp.

- Det vil de spare innbyggerne for, sa Justine McGuinness, talsperson for McCann-familien, da Dagbladet møtte henne i går.

Det var mye pressefolk også utafor kirken.  Så mange at pater Haynes Hubbard, som er blitt en nær venn og støttespiller til ekteparet McCann, måtte gå ut og be fotografene flytte seg, slik at folk kunne komme inn i kirka.

Pateren støtter

 FULLT UTE OG INNE:  Pater Hubbard i Luz hadde sin travleste kveld både innenfor og utenfor kirkedøren. Madeleines foreldre møtte ikke for å unngå å skape enda mer kaos. Foto: Torbjørn Grønning.
FULLT UTE OG INNE: Pater Hubbard i Luz hadde sin travleste kveld både innenfor og utenfor kirkedøren. Madeleines foreldre møtte ikke for å unngå å skape enda mer kaos. Foto: Torbjørn Grønning. Vis mer

Etter seremonien sa pater Hubbard at han fortsatt støtter ekteparet McCann.

- De er fortsatt mine venner, sa han til pressen.

Han understreket at han ikke kunne si noe om etterforskningen. Om all medieoppmerksomheten sa han diplomatisk: - Aviser kan gjøre gode ting og dårlige ting.