- De er fullstendig inkompetente

Arfan Bhatti slakter Politiets sikkerhetstjeneste.

AVLYTTES: Arfan Bhatti (31) mener PST avlytter telefonen hans. PST vil ikke kommentere om de gjør det. Her er Bhatti i familiens enebolig på Stovner i Oslo, ei uke etter at han ble løslatt. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
AVLYTTES: Arfan Bhatti (31) mener PST avlytter telefonen hans. PST vil ikke kommentere om de gjør det. Her er Bhatti i familiens enebolig på Stovner i Oslo, ei uke etter at han ble løslatt. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Jeg vet hele tida hva PSTs neste trekk er. De er fullstendig inkompetente, sier Arfan Bhatti til Dagbladet.

Han er sikker på at Politiets sikkerhetstjeneste avlytter telefonen hans og at de sporer dens bevegelser, samt at de skygger ham når han forlater huset.

Prøver å forvirre
- Jeg lar ofte telefonen ligge igjen hjemme, og så velger jeg å kjøre med forskjellige biler for å lure dem, sier Bhatti og ler.

Han ble sluppet ut forrige fredag etter at Borgarting lagmannsrett avviste politiets klage om at Bhatti burde sitte i varetekt til neste straffesak mot ham kommer opp.

Bhatti hadde da sittet varetektsfengslet helt siden den såkalte terrorsaken ble rullet opp av PST i 2006.

Han ble frikjent for beskyldningene om terrorvirksomhet, og for to uker siden opphevet Høyesterett også dommen mot 31-åringen for forsettlig drapsforsøk.

Vinker til politiet
Bhatti forteller Dagbladet at han nå leker polti og røver med PST.

- Ofte velger jeg å kjøre enveiskjørte gater i sentrum av Oslo for så å parkere bilen midt i en slik gate. Der sitter jeg og venter til jeg ser PST komme kjørende forbi. Da vinker jeg til dem og smiler, forteller Bhatti.

Veien som fører opp til eneboligen der han bor på Stovner i Oslo, er enveiskjørt.

- Her har jeg full kontroll og oversikt over hvem som kjører ut og inn, sier 31-åringen.

PST-tabbe?
Mens Dagbladet intervjuer Bhatti, begynner telefonen plutselig å prate helt av seg selv som om en samtale blir slått på høyttaler.

Telefondisplayet viser ingen tegn til at en samtale er på gang eller at et opptak avspilles.

- Hva er det som skjer? Dette må være PST! Nå har de klart å gjøre noe feil sånn at jeg kan høre dem i stedet for at de kan høre meg, sier Bhatti.

Han gir telefonen til Dagbladet slik at vi også får lytte til samtalen.

Det er flere menn som diskuterer en sak. Det blir blant annet sagt at situasjonen ser ut til å ha forverret seg.

- PST er amatørmessig og har ikke teknisk kompetanse i det hele tatt. Hele ledelsen burde vært byttet ut, sier Bhatti.

Han er likevel opptatt av å framheve at han synes det er fryktelig slitsomt å leve med den konstante overvåkningen og karakteriserer dette som ressursmisbruk fra PSTs side.

PST taus om Bhatti
PST ønsker ikke å kommentere hvorvidt de avlytter Arfan Bhatti.

- Vi har ingen mulighet til å kommentere saken. Jeg er bundet av taushetsplikten. Dessuten er det statsadvokaten som har denne saken, sier Harald Torp, politiinspektør i PST.

Når han blir konfrontert med at Bhatti angivelig har lyttet til en PST-samtale fra sin egen mobiltelefon, sier Torp:

- Jeg kan ikke kommenter hva som har skjedd eller hva som er blitt hørt. Og jeg har ikke forutsetning for å vite noe om noe slikt er tekning mulig, så det kan jeg ikke svare på, sier Torp.