- De er helt nydelige

To små gaupeunger har sett dagens lys i Dyreparken i Kristiansand.

TILSKUDD: De to små fikk for første gang besøk av mennesker i dag. Her er de i hiet sitt. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken
TILSKUDD: De to små fikk for første gang besøk av mennesker i dag. Her er de i hiet sitt. Foto: Ole Martin Buene / DyreparkenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Veterinær og dyrepasser var i dag for første gang på besøk hos to små gauper, som de antar at ble født rundt den 25. mai i år.

Formålet var at Rolf-Arne Ølberg, som er leder for dyreavdelingen og veterinær, skulle sjekke tilstanden til de små, og ID-merke dem.

- De er helt nydelige, sier Ølberg til Dagbladet.

Gaupehanner Ikke før i dag visste de at tilskuddet var to små, sunne og friske hanner.

- Dette var den aller første helsesjekken og alt ser veldig greit ut med begge to. Det er to velskapte gaupeunger på henholdsvis 666 gram og 679 gram. Det er litt tidlig å si helt sikkert foreløpig, men det er nok to små gaupehanner begge to, sier Ølberg.

De to er ennå så små at de holder seg i ro, stort sett sammen med sin mor. Etter sjekken var hun kjapt på plass, og flyttet dem til et nytt hi, som var godt gjemt bort.

Ligger og sover Ølberg forteller at det nok er en stund til de to små blir synlig for gjestene i parken.

LITEN TASS: Dyrepasser Harald Wergeland med spesielt ansvar for de nordiske dyrene holder stolt frem en av de to små. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken
LITEN TASS: Dyrepasser Harald Wergeland med spesielt ansvar for de nordiske dyrene holder stolt frem en av de to små. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken Vis mer

- Jeg vil tro at det blir på seinsommeren, nå er de så små at de for det meste ligger og sover, sier Ølberg til Dagbladet.

Han forteller at det er vanlig praksis at de venter en stund før de går inn til de små.

Foreldrene gjemmer seg Det er bare ett gaupepar i innhegninga, så de vet godt faren til de små er.

- Når vi går inn, så forsvinner både mor og far, slik at vi ikke ser dem, forteller Ølberg.

Han tar et lite forbehold om at de to kan ha et annet kjønn enn det de har oppgitt, fordi at det kan være vanskelig å se kjønnet på så små kattedyr.

Det har blitt født gauper i Dyreparken tidligere, og Ølberg forteller at det kan komme flere tilskudd fra andre dyr i år.

SOVER: De to små sover mye, og vekten viser at de spiser godt. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken
SOVER: De to små sover mye, og vekten viser at de spiser godt. Foto: Ole Martin Buene/Dyreparken Vis mer

- Det er ikke alltid vi vet at dyra er drektige før de føder. Vi har en kamel som kan være drektig, og det kan komme en liten panda, sier Ølberg.

De to små tassene har ikke fått navn ennå. Hva synes du at de burde hete? Skriv forslag i kommentarfeltet under saken.

VEIES:Den største av de to blir veid og måler 679 gram. 13 gram mer enn sin bror. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken
VEIES:Den største av de to blir veid og måler 679 gram. 13 gram mer enn sin bror. Foto: Ole Martin Buene / Dyreparken Vis mer