De er hengt, skutt og forgiftet

Tre familiemedlemmer drept og en død under mystiske omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RAWALPINDI (Dagbladet.no): - Hun var en veldig karismatisk person. Hun kom fra den beste pakistanske familie og de har alltid vært veldig populære, sier politisk kommentator Atilla Amir Iftikha til Dagbladet.no.

Iftikha er bosatt i den pakistanske hovedstaden Islamabad og kommenterer den politiske situasjonen i landet for Deutsche Welle Qantara.

Benazir er ikke den eneste i Bhutto-familien som har blitt drept. Både hennes far og en hennes yngste bror har lidd samme skjebne.

Benazirs far, Zulfikar Ali Bhutto, grunnlegger av Pakistan People\'s Partys (PPP), og tidligere statsminister, ble dømt til døden i 1977 for å ha planlagt å drepe en annen politiker, Ahmed Raza Kasuri.

Selv om det var mange som reiste kraftig tvil om beskyldningene og selv om en rekke utenlandske ledere ba myndighetene om at han måtte benådes, ble han hengt 4. april 1979.

Gir sympati

Mir Murtaza Bhutto, den eldste av Zulfikar Ali Bhuttos to sønner og Benazirs yngre bror, ble skutt og drept sammen med seks tilhengere under et sammenstøt med politiet 20. september 1996 mens søsteren hans var statsminister i Pakistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer