Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De er i live!

De første meldingene om at 12 gruvearbeidere i gruva overlevde var feil. Bare en skal være i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:
13 savnet etter gruveeksplosjon

- Urovekkende mye kullos

(Dagbladet.no): De tolv gruvearbeiderne som har vært savnet siden eksplosjonen i Sago-gruva i West Virginia mandag, ble meldt funnet i live i gruva etter 41 timer.

Familiemedlemmene som hadde søkt sammen i kirka slapp jubelen løs.

Men i dag tidlig kom en ny beskjed. De første meldingene var feil, melder CNN. Bare én av de 13 gruvearbeiderne har overlevd.

Meldingene kom mens familiene var i gledesrus over å ha fått beskjed om at de var i live.

- De er i live!, ropte slektningene mens klokkene i kirken der de har ventet de siste 41 timene kimte. Familiemedlemmene gråt og klemte hverandre.

Én død

Opprinnelig var tretten gruvearbeidere savnet. Men tidligere i natt ble én uidentifisert gruvearbeider funnet død i en uskadd gruvevogn. Den uskadde vogna ga familiene nytt håp.

JUBELSCENER: Gruvearbeidernes familier jublet og gråt i morgentimene i dag da det ble klart at 12 av de 13 er funnet i live. Foto: AP/Kiichiro Sato
JUBELSCENER: Gruvearbeidernes familier jublet og gråt i morgentimene i dag da det ble klart at 12 av de 13 er funnet i live. Foto: AP/Kiichiro Sato Vis mer

Håpet om å finne de tolv i live fikk først en knekk i går, da prøver av lufta i gruva viste en dødelig høy konsentrasjon av kullos.

- Barrikaderte seg

De pårørende mente de hadde vært vitne til et mirakel.

Ifølge en av slektningene kom beskjeden fra en gruveformann, som ringte dem som satt samlet i kirken.

Eksplosjonen skjedde rundt klokken 14 mandag norsk tid i Sago-gruven i Upshur i Vest-Virginia. Seks gruvearbeidere klarte å komme seg ut av gruven i god behold, mens 13 av kollegene deres ble fanget 80 meter under jorda. Redningsmannskapene måtte vente 12 timer med å gå inn i gruva, på grunn av den farlige gassen.

EN OMKOMMET: Guvernør Joe Manchin briefer pressen om funnet av en omkommet person i gruva i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling