Den kriminelle MC-klubben Satudarah

- De er ikke menn

Snortet kokain og stakk med kniv. Slik beskriver offeret morgenen da han ble bortført og mishandlet av det som skal være presidenten og medlemmer av 1%-klubben Satudarah.

VOLDSTILTALT: Den 36 år gamle mannen har forklart at han er president i Satudarah MC's avdeling i Oslo. Han har ikke lappen på motorsykkel. I retten erkjente han ikke skyld i henhold til tiltalen. Foto: Privat.
VOLDSTILTALT: Den 36 år gamle mannen har forklart at han er president i Satudarah MC's avdeling i Oslo. Han har ikke lappen på motorsykkel. I retten erkjente han ikke skyld i henhold til tiltalen. Foto: Privat. Vis mer
Publisert

Tirsdag startet rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot det som skal være presidenten i den internasjonale 1%-klubbens Oslo-avdeling. Sammen med fire andre personer er han tiltalt for vold, bortføring og trusler mot en mann i 20-åra.

Mannen erkjente ikke straffskyld på den alvorlige voldstiltalen. To av de medtiltalte erkjente delvis skyld.

I et gripende vitnemål fortalte offeret at en 36 år gammel mann fra Oslo, byttet på å stikke han med kniv og snortet kokain, da han ble holdt mot sin vilje i en leilighet på Skedsmo.

Hendelsen skjedde tidlig søndag morgen 28. juni i fjor i en leilighet på Skjetten. Den fornærmede var da nabo med en av de tiltalte, en 21 år gammel mann som også skal ha tilhørighet til 1%-klubben.

Drapstrusler

Den fornærmede hadde vært på byen i Lillestrøm og reiste hjem med flere venner for å fortsette festen. Han ble bedt om å komme opp i naboleiligheten. I retten forklarte mannen at han alltid er innstilt på å hjelpe til og spesielt naboer, men ifølge mannens vitnemål, utviklet møtet med naboen seg til et flere timers langt mareritt.

De fem tiltalte skal ha møtt den fornærmede i trappeoppgangen med en kniv og bedt ham om å ringe en kamerat de mente hadde skutt mot broren til den 21 år gamle tiltalte.

Mannen nektet.

- Jeg ble dratt inn i leiligheten. De sier til meg at vi skal ned til leiligheten din. Vi skal drepe hunden din. Jeg spurte hva hunden min hadde med dette å gjøre. Vi skal drepe alle som er rundt deg, svarte de, forklarte mannen.

Mishandling

Ifølge mannen ble han så utsatt for knyttneveslag, spark og trusler. Han fortalte i retten at han ble stukket med kniv og slått med flaske. Alt for å få han til å ringe kameraten.

- De ville putte en stor flaske i rumpa mi. Jeg tror det må være ei flaske vodka. De prøvde å slå meg med den mange ganger, sa han under ed.

VOLDELIGE: Flere av motorsykkelklubben Satudarah sine medlemmer har kriminell bakgrunn. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Video: Privat. Vis mer

Han forklarte at gjerningspersonene forsøkte å skjære av han fingre mens de holdt han i kvelertak. På et punkt skal han ha besvimt, men våkna av at han fikk en mugge vann kastet over seg.

- Jeg prøvde å hoppe ut fra balkongen i andre etasje flere ganger. Jeg tenkte bare på å komme meg ut av situasjonen, sa mannen.

Den 36 år gamle angivelige Satudarah-presidenten, skal ifølge den fornærmede, ha skrytt av at han er president i 1%-klubben og skal ha vært tydelig stolt av rollen sin.

Han skal ha hatt på seg ei T-skjorte med klubbens navn da mishandlingen skjedde.

- Han kalte seg selv president flere ganger og spurte om jeg ikke visste hvem han var.

Ifølge mannens vitnemål skal gjerningspersonene ha sagt: - Vi er Satudarah, vi har mye våpen, vi har mye narkotika, vi fakker med alle.

Tvangsdusjet

Den fornærmede ble dratt inn på badet i leiligheten og bedt om å ta av seg klærne og dusje.

- De ville vaske meg. Jeg nektet å gå inn i dusjen og ta av meg klærne. Jeg var redd for at de skjule mine spor. Jeg nektet og de slo meg og slo meg. Jeg lukket øyene. Så sa jeg; bare drep meg. Jeg orker ikke mer. Jeg har fått nok smerte. Ok, sa de og fortsatt å slå.

- De tok av meg klærne. Jeg forsøkte å gjøre motstand, men fikk vondt hver gang jeg gjorde det.

Ifølge mannens vitnemål vasket gjerningspersonene leiligheten med klor for å skjule sporene etter mishandlingen.

I ettertid har den fornærmede mannen slitt med mareritt og negative tanker. Han sliter med å ikke sove og tenker på hendelsen hele tiden.

- Ingen av dem er menn. Ingen av dem sa stopp. Det er nok. Ingen av dem sa at dette er alvorlig. Gutten har ikke gjort noe. Han har ikke noe med den saken å gjøre. Hvorfor skal vi skade han. De personene har ikke hjerte, sa den fornærmede.

I ettertid skal medlemmer av Satudarah har forsøkt å true og bestikke den fornærmede fra å vitne mot 36-åringen..

De alvorligste tiltalepunktene gjelder alle fem, og politiet har tatt i bruk den såkalte mafiaparagrafen. Hvis de fem dømmes, betyr det at maksimumsstraffen dobles hvis politiet kan bevise at den straffbare handlingen er utøvet som ledd i aktivitetene til en organisert kriminell gruppe.

Det er satt av åtte dager til rettssaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer