- De er nettopp blitt reddet av staten

Ordfører forbauset over Dnb NOR-søksmål.

VÆRT GJENNOM MANGE MØTER: Ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal har hatt en travel tid siden den såkalte Terra-saken kom fram i lyset i sommer. Her er han på vei til møte i departementet som kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa hadde med representanter fra de åtte kommunene som er rammet av risikoinvesteringer i amerikanske verdipapirer via det nå konkursslåtte meglerselskapet Terra Securities. Foto: Scanpix
VÆRT GJENNOM MANGE MØTER: Ordfører Asgeir Almås i Hattfjelldal har hatt en travel tid siden den såkalte Terra-saken kom fram i lyset i sommer. Her er han på vei til møte i departementet som kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa hadde med representanter fra de åtte kommunene som er rammet av risikoinvesteringer i amerikanske verdipapirer via det nå konkursslåtte meglerselskapet Terra Securities. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ordføreren i én av de sju rammede Terra-kommunene fikk i dag - via en journalist - vite at DnB NOR varsler søksmål.

- Jeg har ikke sett noe til søksmålet, og da er det jo vanskelig å kommentere noe ytterligere om saken, sier Asgeir Almås til Dagbladet.no.- Har det vært noen kontakt mellom dere ordførerer og kommunen?- Nei, det har ikke vært noen kontakt. Men - når to parter er uenige, forsøker en gjerne å komme sammen og ha dialog før en går til eventuelt søksmål. Det ser nå ikke ut til å være praksis hos DnB NOR, sier Almås videre.

Kjell-Idar Juvik, ordfører i Hemnes, reagerer også på søksmålet fra DnB Nor.

- Vi er forbauset over at de går direkte til stevning, og at de ikke har gått i dialog med oss.  De er tross alt Norges største bank og har nettopp blitt reddet av staten, sier Juvik til Dagbladet.no.- Det er feil å si at en gleder seg til en mulig rettssak, men vi ser fram til det. Vi håper på framdrift i saken og mener vi har en god sak. Det er snakk om et ulovlig lån som er i strid med kommuneloven., sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer