Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

NORGES LENGSTVÆRENDE ASYLBARN:

De er Norges lengstværende asylbarn. Nå starter omkampen om å få sendt dem ut av landet

UNE og Oslo tingrett mener at Hawjin (12) og Nawjin (10) skal sendes ut av innvandringsregulerende hensyn.

HÅPEFULLE: For ett år siden var Hawjin (t.v) og Nawjin (t.h) sammen med foreldrene Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor i Oslo fordi Utlendingsnemnda ønsket å sende familien til Iran av innvandringsregulerende hensyn. Familien tapte saken i Tingretten, men har anket til Lagmannsretten. Saken starter i neste uke. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
HÅPEFULLE: For ett år siden var Hawjin (t.v) og Nawjin (t.h) sammen med foreldrene Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor i Oslo fordi Utlendingsnemnda ønsket å sende familien til Iran av innvandringsregulerende hensyn. Familien tapte saken i Tingretten, men har anket til Lagmannsretten. Saken starter i neste uke. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer

I 2003 kom ekteparet Naser Alinejad og Nashmil Rasulpoor til Norge. Året etter kom dattera Hawjin til verden på sykehuset i Haugesund. To år etter ble lillesøster Nawjin født. Jentene har alltid bodd i vestlandsbyen, men UNE og Oslo tingrett vil sende familien til Iran av såkalte innvandringsregulerende hensyn.

- Vi er haugesundere. Vi er norske. Vi vil ikke til Iran. Der får ikke jenter leke, sier de to jentene.

- Forferdelig i Iran

Nå har søstrene bodd i henholdsvis ti og tolv år i Norge, hvilket medfører at de antagelig er de lengstværende asylbarna i landet noensinne. Jentene er aktive i lokalmiljøet, og spiller både fotball og fiolin. Samtidig er de engstelige: De vil ikke forlate landet de alltid har bodd i.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?