I SYDNEYS HAVNEBASSENG:  Kong Harald og dronning Sonja på båttur rundt Sydney Harbour Bridge (til venstre)  og Sydney Opera House i Sydney, Australia tirsdag i forbindelse med statsbesøket. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
I SYDNEYS HAVNEBASSENG: Kong Harald og dronning Sonja på båttur rundt Sydney Harbour Bridge (til venstre) og Sydney Opera House i Sydney, Australia tirsdag i forbindelse med statsbesøket. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.Vis mer

- De er overalt, unntatt i Amazonas

Kongen om australiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter noen hektiske dager må kongeparet summe seg for å huske alt de har gjort på sitt første offisielle besøk i Australia.

Men en ting er de svært enige om: australiere er ålreite folk.

De siste årene har de to fått reise til flere steder de har drømt om å besøke.

Kong Harald har opplevd Amazonas og Antarktis, sammen har de besøkt Påskeøya og nå sist, Australia på privat ferie før statsbesøket denne uka.

- Kan dere oppsummere denne dagen og turen på fjorden, spurte pressen på tirsdagens pressemøte.

- Denne dagen ... denne dagen, ja hva har vi gjort i dag, svarte kong Harald før han brøt ut i latter og dronningen kom ham til unnsetning med noen poeng.

Landet som har fostret joviale verdensyndlinger som Crocodile Dundee, Dame Edna, Mel Gibson, Nicole Kidman og Hugh Jackman sjarmerer kongeparet:

- Ikke i Amazonas
- Vi har alltid hatt en god relasjon til australiere, de er lette, hyggelige, imøtekommende og sjenerøse, så man føler seg veldig velkommen her, sier dronning Sonja.

- Og kongen er flink til å finne australiere rundt omkring, hvor enn vi er i verden så finner du noen fra Australia, sier hun og klapper kong Harald på armen.

- Ikke i Amazonas, kommer det kontant.

- Nei, det var vel litt søkt, ler dronningen.

(NTB).

 KENGURU-SAFARI:  Kongeparet på kenguru-safari med golfbil i hovedstaden Canberra. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix.
KENGURU-SAFARI: Kongeparet på kenguru-safari med golfbil i hovedstaden Canberra. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix. Vis mer