- De er politikkens supernerder

TV2s kommentator Stein Kåre Kristiansen slår tilbake mot kritikken av den politiske journalistikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kristiansen, du er en av flere politiske kommentatorer som i går ble pekt ut av Lysbakken og Isaksen som del av kommentatorveldet som ødelegger norsk politisk debatt. Hva har du å si til det?

- Det er en betimelig debatt de reiser. Men hensikten med kommentatorvirksomheten er å gjøre det lettere for folk å forstå politikk, og på en god dag mener jeg at jeg klarer det. I en situasjon der medietempoet bare øker, øker også behovet for løpende politisk analyse. Vi trenger mer kommentering, ikke mindre.

- Lysbakken og Isaksen mener det har blitt altfor stort fokus på det politiske spillet, på bekostning av en reell debatt om innholdet i sakene. Det er vel vanskelig å være uenig i det?

- Ja, det er mye fokus på spillet og på personer, og kanskje har de et poeng i at terningkastanmeldelser av politikere etter tvdebatter er overflatisk. Men disse to unge politiske supernerdene - politikkens svar på Beavis og Butthead - prøver å innbille folk at politikere vil ha en renslig og åpen debatt, der argumenter sandblåses i elegant diskusjon. De framstiller seg som noble riddere som vil redde den ærlige meningsutvekslingen. Men politikk er noe langt mer, det er spill og løgn og til dels ganske skittent. Og selv om det er ubehagelig for politikerne er det journalister og kommentatorers oppgave å avsløre når det pågår skittent spill og løftebrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer