Baby døde

- De er preget for livet

Foreldrepar har i to år vært siktet for å ha forårsaket barnets død.

REPRESENTERER FAR: Advokat Jon Anders Hasle, forsvarer for den avdøde babyens far, sier livet aldri vil bli det samme igjen for det tidligere siktede foreldreparet. Foto: Marit Hommedal / NTB
REPRESENTERER FAR: Advokat Jon Anders Hasle, forsvarer for den avdøde babyens far, sier livet aldri vil bli det samme igjen for det tidligere siktede foreldreparet. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Straffesaken mot et foreldrepar som for drøyt to år siden ble siktet for «betydelig grov kroppsskade» mot sitt elleve uker gamle barn, er henlagt, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Barnet døde på sykehus 26. juli 2019, etter å ha blitt innlagt 15. juni med alvorlige skader. Det var Oslo universitetssykehus som meldte ifra om saken til politiet. Familien er hjemmhørende på Hønefoss.

Bevisets stilling

Henleggelsen er såkalt på grunn av bevisets stilling, dvs. at politiet ikke har funnet tilstrekkelige bevis til å reise tiltale.

- Det kan ikke sees at ytterligere etterforskning vil lede til et annet resultat, lyder det i pressemeldingen.

Politiet opplyser at saken har vært grundig etterforsket.

- Etterforskningen av faktumdelen av saken var i all hovedsak ferdig i starten av 2020. Etter det har rettsoppnevnte sakkyndige utferdiget rapporter rundt de medisinske spørsmålene, skriver de.

Det går fram av pressemeldingen at en hovedårsak til henleggelsen er at politiet ikke med tilstrekkelig sikkerhet kan si hvem som skal være gjerningspersonen i saken. Dermed har heller ikke påtalemyndigheten hatt grunnlag for å ta stilling til om barnet faktisk ble utsatt for vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.