Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- De er rotter

Faizas bror, Ahmed Fawad Ashraf, forklarte seg i retten.

FAMILIEN FORKLARTE SEG: I Asker og Bærum tingrett i dag er det familiens tur til å forklare seg rundt hva som skjedde da Faiza Ashraf ble drept 3. febuar i fjor. Broren, Ahmed Fawan Ashraf, har forklart seg i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FAMILIEN FORKLARTE SEG: I Asker og Bærum tingrett i dag er det familiens tur til å forklare seg rundt hva som skjedde da Faiza Ashraf ble drept 3. febuar i fjor. Broren, Ahmed Fawan Ashraf, har forklart seg i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): I dag var det familien til Faiza Ashrafs tur til å fortelle sin historie i Asker og Bærum tingrett.

Først ut var hennes bror, Ahmed Fawad Ashraf.

På spørsmål fra familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, om hvordan det var for han å høre forklaringen fra de to tiltalte måtte Ashraf stoppe opp:

- Nå skal jeg passe meg... Jeg hører ingen anger, jeg ser to menn som forteller en spiral av løgner, sa han før han stanset.

Det ble stille i retten mens blikket hans streifet de to tiltalte.

Så fortsatte han:

- Først har de gjort noe så jævlig mot et helt uskyldig menneske, hun fortjener å leve -  hun har en tydelig forankret rolle hos så mange mennesker, hun var en gledespreder. Først tar dere henne fra oss, så forteller dere spiraler av løgner for å slippe unna...

- Så ser jeg to menn som ikke har baller nok til å ta ansvar for det de har gjort. Da er de ikke menn - de er rotter. Det er svulstig og upassende - jeg beklager at jeg ordlegger meg på denne måten, men her er det noen følelser tilknyttet tapet av Faiza som er ekstremt vanskelige, forklarte Ashraf.
 
Kritiserte pressen Ashraf er selv journalist i NRK, og har gått hardt ut mot pressen i forkant av rettsaken.

Han gjentok deler av kritikken også i sin forklaring, og forklarte om det trykket familien opplevde i perioden fra Faiza forsvant til hun ble funnet. Han kritiserte også politiet for å ha kommet med lekkasjer til pressen, før familien ble gjort kjent med detaljene.  

Familien har også stilt spørsmål om hvorfor det tok tid fra Faiza ringte til nødsentralen, til sporingen av bilen tiltok:

- Jeg kjenner ikke inngående til politiets metoder i en kriminalsak, men det  har  utvilsomt vært et spørsmål fra familien - hvorfor tok det så lang tid fra hun ringte og sa hun var kidnappet til samtalesporingen skjedde, forklarte han i retten.

Ashraf tegnet et bilde av en familie i sorg, som har hatt vanskeligheter med å komme seg tilbake til det normale livet.

Han har selv vært sykemeldt i tiden etter at søsteren ble drept, og krever oppreising av de to tiltalte.

Tidligere i rettsaken har de to drapstiltalte Håvard Nyfløt (26) og Shamrez Khan (29) forklart seg om kidnappingen og drapet på Faiza Ashraf.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media