- De er siktet for mer enn golfturer

Korrupsjonssaken dreier seg om betydelig større beløp enn det som er kjent, bekrefter Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips om korrupsjonsskandalen? Ta kontakt med Dagbladet på telefon 24 00 00 00, epost 2400@dagbladet.no, sms til 2400 eller ring journalist direkte på 412 15 090. Vi garanterer hundre prosent anonymitet.

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no forstår må flere av de totalt 15 forsvarstoppene, selskapene og sivile som er siktet for korrupsjon svare for langt mer enn sponsede golfturer.

Blant de siktede er sjefen for Fellesoperativt hovedkvarter, viseadmiral Jan Reksten; tidligere konsernsjef i Siemens Hans Lødrup og den suspenderte kontreadmiralen Atle Karlsvik, som for et år siden ble frikjent for grovt bedrageri i Bergen tingrett.

Større beløp

I Økokrims etterforskningsmateriale ligger det flere andre saker enn den såkalte golftursaken, og disse omfatter mye høyere pengebeløp enn gratisreisene til Spania. Golfturene i 2003 og 2004 skal ifølge Reksten  ha kostet rundt 6200 kroner per person.

- Det er riktig at siktelsene omfatter flere forhold, så blir det opp til andre å vurdere om disse andre forholdene er mer alvorlige eller ikke, sier statsadvokat Geir Kavlie til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer