- De er skuffet over dommen

Foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne er skuffet over dommen og manglende svar om hva som skjedde.

SKUFFET: 38 åringen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er dømt til psykisk helsevern. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
SKUFFET: 38 åringen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er dømt til psykisk helsevern. Foto: Øistein Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringen som er dømt for å ha drept 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, anker dommen på stedet.

- Anken gjelder både skyldspørsmålet og reaksjonsformen, at han er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern, sier forsvarer John Christian Elden i Oslo tingrett.

Skaper støy - Det var foreldrene til Sigrid forberedt på. De hadde håpet at han skulle bli kjent tilregnelig for da ville han ikke hatt muligheten til å begjære seg løslatt før etter 10 år. Når har tiltalte i teorien mulighet til å begjære seg løslatt hvert år. Det skaper mye støy for familien, sier bistandsadvokat Harald Stabell til Dagbladet og legger til at Sigrids foreldre er tilfreds med at samfunnet beskyttes mot tiltalte.

Dermed blir det en ny runde i retten for tiltalte og de etterlatte.

- Foreldrene er tilfreds med at det så klart er utpekt en gjerningsmann i saken. De var forberedt på at han kunne bli dømt til tvungen psykisk helsevern, men håpet på at han skulle bli dømt tilregnelig. De ønsket at det nå skulle bli ro rundt saken, sier Stabell.

- Hvordan reagerer de på at saken ble anket?

- For de nærmeste er dette helt klart en stor belastning. De ønsket ro rundt saken og at saken skulle bli ferdig her i dag, men de var forberedt på å ta den belastningen det vil være med å gå en ny runde i retten. De var forberedt på dette, og regnet det for sannsynlig at han kom til å anke dommen, sier Stabell.

Familien fikk ikke de svarene de hadde håpet på når det gjeller hendelsesforløpet om hva som skjedde med Sigrid.

Ga ingen svar - Dommen ga i så måte svært få svar. Foreldrene klamrer seg til håpet at Sigrid ble drept samme kvelden hun forsvant eller tidlig neste morgen, slik at hun var kortest mulig tid i gjerningsmannens varetekt. Nå håper de at gjerningsmannen tenker seg godt om til saken kommer opp i neste rettsinstans, og forteller om hva som faktisk skjedde med Sigrid, sier advokat Harald Sabell.

Foreldrene anket Foreldrene anket dommen når det gjelder oppreisningskravet.

- De vil anke fordi tingretten ikke ville fravike normen for oppreisningsbeløp, sier Stabell.

Han mener at belastningen har vært så stor, at han i sin prosedyre mente at foreldrene hver måtte tilkjennes 300.000 kroner i erstatning.

- Pengene bringer ikke Sigrid tilbake, men jeg mener at det er et rettslig grunnlag for å anke, og foreldrene har rett på erstatning, sier Stabell.