- De er slitne, og bruker all sin tid på å hvile

Jarle Andhøy og Samuel Massie er på Scott-basen. I dag sto bare opp for å få seg litt mat, før de la seg igjen. I morgen ankommer de New Zealand.

KOMMER TIL NEW ZEALAND: Samuel Massie (17) (t.v.) og Jarle Andhøy hviler ut på Scott-basen. I natt norsk tid vil de ankomme New Zealand.  Foto: Windscreen / NRK
KOMMER TIL NEW ZEALAND: Samuel Massie (17) (t.v.) og Jarle Andhøy hviler ut på Scott-basen. I natt norsk tid vil de ankomme New Zealand. Foto: Windscreen / NRKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHRISTCHURCH/OSLO (Dagbladet): Jarle Andhøy og Samuel Massie ankom i går kveld norsk tid til Scott-basen ved sydspissen av Rossøya.

Dagbladet har i dag vært i kontakt med daglig leder for Scott-basen, Troy Beaumont.

Han opplyser om at gutta er slitne og nå bruker all sin tid på å hvile:

- De har nå sovet, vært oppe og fått i seg litt mat, og deretter lagt seg til å sove igjen, forteller han til Dagbladet.

Andhøy og Massie ankom Scott-basen natt til søndag lokal tid, men forflyttet seg deretter til McMurdo-basen 3 kilometer unna.

Søndag kveld kom de tilbake på Scott-basen. De hadde tatt seg til sydpunktet og tilbake på firhjulinger.

Tilbake i morgen I morgen vil Andhøy og Massie vært tilbake fra isødet: Natt til mandag lokal til vil de fly fra Scottbasen og til Christchurch i New Zealand. Flyturen antas å ta ti timer.  Det betyr at de vil være i New Zealand i natt norsk tid.

Venn og advokat Nils Jørgen Vordahl fortalte til Dagbladet tidligere denne uka at den siste tiden har vært tøff for Andhøy:

- Jarle hadde det vondt, og det var tydelig at det tæret på for han. Tankene hans går selvsagt til familiene til de som er om bord på «Berserk». Han er sterkt preget, sa Vordahl etter å ha snakket med Andhøy.

Steve Irwing har nå avsluttet deres søket etter Berserk og mannskapet om bord, Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og Leonard J. Banks (32).

«Steve Irwin» som har søkt etter båten helt siden tirsdag, har nå gitt opp sitt søk. De avlastes nå av cruiseskipet «Spirit of Enderby»  som vil starte søk i morgen - de vil reise ut fra McMurdo-basen og nordover.