- De er svært opptatt av profitt

Politiets gjengjegere er bekymret over Red Dragons framvekst.

SYMBOLSK: Symbolene de unge mennene bruker er annerledes fra de andre kjente miljøene i Oslo. Flere personer som skal ha tilknytning til miljøet har tatoveringer der en drage er i ferd med å spise en tiger.
SYMBOLSK: Symbolene de unge mennene bruker er annerledes fra de andre kjente miljøene i Oslo. Flere personer som skal ha tilknytning til miljøet har tatoveringer der en drage er i ferd med å spise en tiger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Utenfor offentlighetens søkelys har gjengen Red Dragon vokst seg store i Oslos underverden, som Dagbladet kunne avsløre i dag.

Eirik Jensen, lederen for Oslo-politiets gjengprosjekt, er bekymret for utviklingen.Internt har Oslo politidistrikt tatt initiativet til et møte mellom politiet og kommunens forebyggende tjenester.

- Vi trenger å få bedre oversikt og bedre koordinering av det forebyggende arbeidet mot gjengrekruttering av ungdom, sier Jensen.- De kjente gjengmiljøene har vi god oversikt over, og vi vet i stor grad hva de driver med. Men nå er det noen andre miljøer som er utfordrende, sier Jensen til Dagbladet. Knyttes til andre byerSelv om Red Dragon har sin base i Oslo, har de også forgreininger til grupperinger i andre byer.

Dagbladet har opplysninger om at miljøet også er aktive i Drammen og på Romerike.

- Vi kjenner til det som skjer i Oslo. Vi kjenner også til noen navn som kan knyttes til Drammen. Samtidig er vi ukjent med at det er et miljø som er i vekst i Drammen. Vi har mer erfaring med at noen av våre folk trekker inn til Oslo, sier Kari Benjaminsen, leder på forebyggende avsnitt på Drammen politistasjon, til Dagbladet.Heller ikke på Romerike har de detaljkunnskap om miljøet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer