- De er to vanlige svenske jenter

- Assange lyver om USA-konspirasjon, sier kvinnenes bistandsadvokat.

KRYSTALLKLAR: Advokat Claes Borgström mener Julian Assange farer med løgn. Foto: Dagbladet
KRYSTALLKLAR: Advokat Claes Borgström mener Julian Assange farer med løgn. Foto: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Assange lyver når han sier at mine klienter inngår i en USA-styrt konspirasjon mot ham og WikiLeaks. Han vet veldig godt at det ikke er noen slike koblinger, sier advokat Claes Borgström til det svenske nyhetsbyrået TT.

Han er bistandsadvokat for de to kvinnene som Wikileaks-grunnleggeren er mistenkte for å ha forgrepet seg på.

- De er to vanlige svenske jenter, som beundret Assange for arbeidet hans. Nå er de underlagt et utrolig sterkt press med mediene etter seg, og stadige oppringninger, sier Borgström

Han sier til nyhetsbyrået at mange mennesker tror at voldtekt er når noen hopper fram fra en busk og kaster seg over en ukjent kvinne med grov vold. Men det finnes andre måter å tvinge et menneske til sex mot hennes vilje, noe tusenvis av kvinner har opplevd, ifølge forsvareren.

- Nå vil jeg at han skal bli tiltalt for det han har gjort. Domstolen får avgjøre hva slags lovbrudd det er snakk om, sier han.

Westminster Magistrates' Court i London besluttet i dag at Julian Assange skal varetektsfengsles i en uke etter at han i morgentimene ble pågrepet av britisk politi.

Han ble pågrepet etter at svenske myndigheter har utstedt en arrestordre mot han for mistanke om seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige.

I utleveringsbegjærelsen fra svensk politi, står det at Assange skal ha presset opp bena til den ene av de to  og hatt sex med henne uten kondom til tross for at han ble bedt om å bruke kondom.